PRVI FIZIČKI OBRAČUN U SAVUDRIJSKOJ VALI! Policija smirivala situaciju

Wikimedia

Slovenci pišu kako je pravovremena reakcija hrvatske i slovenske policije spriječila veći incident

U Savudrijskoj vali navodno je došlo do fizičkog incidenta između slovenskih i hrvatskih ribara. Ovu informaciju objavio je Slovenski POP TV. Hrvatska strana ne priznaje odluku Arbitražnog suda koji je presudio da Sloveniji pripada tri četvrtine zaljeva. Podsjetimo i kako je ribarima policija obje države izdavala kazne koje oni nisu plaćali. Prošlog je četvrtka prema navodima Slovenaca, došlo do prvog incidenta među ribarima. Za POP TV slovenska policija je potvrdila da je hrvatski ribar sa svojim plovilom prešao preko mreže kolege Slovenca iako je mreža bila pravilno označena. Hrvatski brod je, kako tvrde,  hrvatski brod plovio na dijelu zaljeva za koji Slovenci smatraju da je njihov.

Žrtva napada je rekla: “Napravio je to bez ikakvog povoda”. Slovenci pišu kako je pravovremena reakcija hrvatske i slovenske policije spriječila veći incident.

Navode i kako je šteta koji je pretrpio slovenski ribar nekoliko tisuća eura i sve bi na kraju moglo završiti na sudu. U policiji su pojasnili kako i hrvatski ribar mogao dobiti kaznenu prijavu za uništenje tuđe imovine.

Hrvatska policija tvrdi kako je  ‘Slovenac prijetio zbog oštećene mreže’

U subotu navečer istarska policija je Hini potvrdila kako je oštećenje mreža slovenske ribarice povod prijetnji i nemilog događaja koji se u četvrtak ujutro dogodio u Savudrijskoj vali.



Po riječima glasnogovornice policije Nataše Vitasović umaška policija je u četvrtak zaprimila prijavu umaškog ribara da mu je prijetio slovenski ribar nakon što je prilikom ribolova u Savudrijskoj vali njegova kočarica prešla preko mreža slovenske ribarice i pritom ih oštetila. Prema prijavi umaškog ribara to je bio povod prijetnji koji mu je uputio slovenski ribar kojom prilikom, prema navodima policije, nije došlo ni do kakvog fizičkog sukoba.

Slovenski ribar je oštećenje mreža prijavio slovenskoj policiji dok je umaški ribar podnio kaznenu prijavu protiv slovenskog ribara zbog upućenih mu prijetnji” – izjavila je glasnogovornica Vitasović koja je ponovila kako je povod ovom događaju bilo oštećenje mreža a ne spor oko crte razgraničenja u Savudrijskoj vali.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI