Zlatno mlijeko: napitak od nekoliko sastojaka koji će vam promijeniti život

Screenshot

S obzirom na to da nam se bliži sezona viroza i gripe, sve češće razmišljamo o tome na koji način ojačati naš imunitet i zaštititi se od svih opasnosti koje nas okružuju. S padom temperatura, gotovo svi se okreću toplim napitcima, a to su najčešće razni čajevi.

No, ako su vam čajevi već dosadili ili ako niste primijetili njihovo preventivno djelovanje, svakako biste trebali isprobati zlatno mlijeko. Zlatno mlijeko se može piti s manje ili više sastojaka, a to sve ovisi o ukusu. Za pripremu najjednostavnije verzije ovog napitka trebaju vam samo 4 sastojka: mlijeko, kurkuma, papar te med. Kurkuma je glavni začin ovog napitka, a njezine dobrobiti su razne.

Osim svog bogatog okusa, kurkuma je poznata po tome što sadrži sastojak kurkumin, za kojega se provode kontinuirana istraživanja koliko pozitivno utječe na ljudska oboljenja. U kombinaciji s crnim paprom, dobrobiti kurkumina se višestruko povećavaju. Savjetuje se dnevno konzumirati do jedne žličice kurkume, koja se vrlo često pokazala boljim izborom od lijekova.

Neka od njezinih pozitivnih djelovanja su:

  • usporava proces zgrušavanja krvi
  • pozitivan učinak kod liječenja depresije (čak i one manične)
  • ublažava simptome osteoartritisa
  • snižava visok krvni tlak
  • prevenira nastajanje raka
  • detoksikator jetre
  • jača imunitet.

Sastoji se od samo nekoliko sastojaka koje svi imate kod kuće, a način pripreme je izuzetno brz i jednostavan. U lonac stavite mlijeka dovoljno za jednu šalicu od 2dcl, dodajte žličicu kurkume i nekoliko zrna crnog papra. Štednjak upalite na srednje jaku vatru te neprestano miješajte. pripazite da napitak maknete s vatre prije no što prokuha. Nekoliko minuta ga ohladite, dodajte žličicu meda te je spreman za konzumiranje.Zlatno mlijeko se najčešće konzumira prije spavanja, budući da su poznata njegova umirujuća svojstva. Konzumirajte po vlastitim potrebama – od jednom dnevno do jednom tjedno. Ako vam se pak ne svidi ovakva kombinacija sastojaka, možete dodati đumbir i/ili cimet. Mlijeko možete konzumirati ono koje inače koristite pa je tako ovaj napitak dobar i za osobe koje ne piju laktozu.

Dovoljno dobrih razloga da ga već danas probate!

Facebook Comments

loading...
Loading...
DIJELI