ŽENE, OVO JE ZA VAS: Maslac od kikirikija pozitivno utječe na najčešći uzrok smrti kod ženske populacije

Ilustracija

Novo istraživanje pokazalo je da ženske osobe koje redovno jedu maslac od kikirikija ili lješnjaka, kao i druge izvore biljnih bjelančevina i masti, mogu smanjiti vjerojatnost obolijevanja od raka dojke za čak 39 %.

Rezultati su utemeljeni na podacima koji su prikupljeni na više od 9000 djevojaka i mladih žena u sklopu istraživanja koje je provela medicinska škola na Harwardu i bolnica Brigham. Istraživali su prehrambene navike djevojaka od 9 do 15 godina u periodu od 1996. do 2001. godine.

Kasnije, od 2005. do 2010. godine iste su ispitanice odgovarale je li im biopsijom dijagnosticirana benigna bolest dojki. Znanstvenici su došli do zaključka da su djevojke koje su jele dvije porcije maslaca od kikirikija tjedno, imale čak 39 % manje šanse da će do 30. godine razviti neki oblik bolesti dojke.

Ovo je dovoljan razlog da ga već danas uvrstite u svoju svakodnevnu prehranu.

Facebook Comments



Loading...
DIJELI