Za pravilan rad cijelog organizma, kalcij je neophodan, a u jogurtu ga ima u obilju. Zbog svoje energetske, hranjive i ljekovite vrijednosti, jogurt je postao svakodnevna hrana i lijek protiv bolesti, koje nastaju zbog suvremenog načina života i prehrane.
Jogurt sadrži ugljikohidrate, proteine, masti i kalcij. Osim toga, sadrži i kalij, vitamine D, B2 i B12. Probiotske bakterije veoma su značajne za crijeva, crijevnu floru i probavu općenito.
Topi salo
U istraživanju na Sveučilištu Tennessee, dokazana je moć jogurta i kod topljenja masnih naslaga. Ispitanici koji su redovno konzumirali jogurt izgubi su 22% više tjelesne mase i čak 81% više sala s trbuha od ljudi koji su preskakali užinu.
“Kada pijete jogurt, kalcij signalizira masnim stanicma da proizvode manje kortizola što pomaže u gubitku sala dok aminokiseline pomažu u sagorijevanju masti”, kaže voditelj studije Michael Zemel.
Dodajte žlicu lanenih sjemenki u jogurt i pijte to svako jutro. Za mjesec dana primijetit ćete drastičnu razliku u masi. Lan u kombinaciji s jogurtom topi salo nevjerojatnom brzinom.
Jača imunitet
Prema Međunarodnom časopisu za imunoterapiju, jogurt s aktivnim kulturama jača imunitet i ima ključnu ulogu u borbi s određenim alergijama i virusnim infekcijama.
Regulira kolesterol
Jogurt snižava razinu kolesterola kod ljudi koji imaju lakše ili umjerene probleme.
Čuva srce
Konzumiranje nemasnih vrsta jogurta ili vrsta s niskim sadržajem masti može smanjiti rizik od razvijanja visokog tlaka. Mliječni proteini koje jogurt sadrži reguliraju krvni tlak i pridonose općem dobrom zdravlju srca.