ŽELITE LI MIRNO SPAVATI? Popijte jedan od ovih napitaka prije spavanja

Pixabay

Želite li imati miran san tada nikako nije dobro piti kavu prije spavanja. Ona može izazvati nesanicu. Umjesto toga, treba popiti napitke koji poboljšavanju spavanje, reguliraju razinu šećera u krvi i ubrzavaju sagorijevanja masnoća u tijelu.

Volite li mlijeko tada je čaša mlijeka najbolji izbor. Ono pomaže da brže zaspimo i spavamo bolje, a bolji san znači i manju potrebu za hranom. Isto tako, osobama koje su tjelesno aktivne dobro će doći proteini iz mlijeka koji se sporo razgrađuju i tako hrane mišiće, a ne masno tkivo, piše portal Dnevno.

Osim mlijeka, koristit će i šalica toplog čaja od kamilice koja prije spavanja djeluje poput sredstva za smirenje. Taj ukusni napitak potiče stvaranje glicina – neurotransmitera koji opušta živčani sustav i djeluje poput blagog sedativa.

Također, čaj od kamilice prije počinka regulira i tjelesnu temperaturu i tako nam pomaže da brže i lakše zaspimo.

Iako voćne sokove nije preporučljivo piti prije spavanja, sok od grejpa je iznimka. Samo decilitar prirodnog soka grejpa može vam pomoći da i noću sagorite masnoću iz tijela. Taj gorki napitak regulira biološki dnevni ritam i pomaže u sagorijevanju masti.Facebook Comments

Loading...
DIJELI