Želite li bolje zdravlje i dobro svojem tijelu svakodnevno ćete konzumirati određene namirnice

Pixabay

Osjećat ćete više energije, biti manje pod stresom

Način na koji naše tijelo reagira kada probavljamo hranu može dovesti do kiselosti ili lužnatosti pH u krvi, što može imati značajan utjecaj na naše zdravlje. Studije su pokazale da što više alkalne hrane konzumiramo, bolje funkcioniramo i osjećamo više energije. Alkalna prehrana potiče vitalnost, a može značajno povećati životni vijek. Može pomoći da izgubite težinu, smanjiti krvni tlak, uništi stanice raka, odlična je u prevenciji srčanih bolesti, smiruje artritis.

Hrana koja izaziva kiselinu su namirnice poput bijelog brašna, mesa, jaja, mliječnih proizvoda, kava, alkohol, riba, mahunarke, sokove, šećer, pržena hrana, konzervirane robe i sušeno voće. Sladila, lijekove i toksini iz našeg okoliša također uzrokuju kiselost, kao i stres, ljutnju..

Postoji obilje nevjerojatno ukusne, zdrave i hranjive hrane koju možete lako uklopiti u svoj stil života već danas kako bi se u potpunosti uklonile kiselosti iz tijela. Osjećat ćete više energije, biti manje pod stresom, piše complete-health-and-happiness.com

Top 10 alkalnih namirnica za novi način života:

Avokado
Avokado ima pH vrijednost od 8,0, i ne samo da alkalizira cijelo tijelo, pomaže neutralizirati bilo koje druge kisele hrane u želucu. Možete ih dodati u salate, napraviti ukusni guacamole ili jesti ih sa soli i paprom.

Zrele banana
Zrele  banane  nude vitame, minerale i obilje lužnatosti.

Bademi
Većina oraha su kiseli, ali bademi i bademovo mlijeko su nevjerojatan izvor zdravlja, vitalnosti i lužnatosti. Oni pomažu sniziti kolesterol, poboljšavaju rad mozga, poboljšavaju probavu.

Šparoge
Šparoge tijelu daju dovoljno vlakana, vode, vitamina, minerala i antioksidanata. Njegova pH vrijednost je 8,5, što je odličan dodatak za bilo koji obrok.

Lubenica
Lubenica ima pH 9,0, te je prepuna vitamina, minerala i elektrolita- koji služe za balansiranje vode. Visoka razina vlakana i sadržaj vode čine ga odličnim za uklanjanje toksina.

Crvena paprika
Odličan anti-bakterijski začin koji nudi tijelu dobru dozu lužnatosti. Ona ima pH vrijednost od 8,5, te pomaže poboljšati cirkulaciju, smanjuje krvni tlak, kao i eliminirati toksine i pojačati funkciju mozga.

Papaja
Papaja je odlična za probavu jer smanjuje probavne tegobe i poremećaje. U papaji se nalaze vrlo hranjivi i alkalizacijski sastojci, zajedno s vlaknima, vodom, vitaminima i mineralima.

Limuni
Limun zbog velike količine alkalizacijskih tvari pogoduje cijelom tijelo. Najbolje bi bilo u svakodnevnu prehranu nadodati kriške limuna ili konzumirati sok od limuna na dnevnoj bazi.

Brokula
Odlično povrće protiv raka, koje nudi obilje vlakana i služi kao izvor hranjivih tvari koja pojačavaju zdravlje, a imajući li alkalna nakon svakog ukusnu porciju.

Češnjak
Češnjak pomaže neutralizirati kiselost kiselih namirnica kao što su meso, riba, sir i jaja. Češnjak i zelje su snažna kombinacija koja daje obilje vlakana, hranjivih tvari .

Facebook Comments

Loading...
DIJELI