Tvorac ovog čuvenog recepta je sv. Hildegarda iz Bingena (1098.-1179.). Poslije su njezin recept za srčane probleme preuzeli i poznati liječnici i objavljivali u svojim pisanim djelima. Opatica savjetuje da svako kućanstvo treba da ima ovaj recept kojim se postižu neobični uspjesi. Taj recept prenijela je čuvena travarka Maria Treben (1907.-1991.), autorica knjige “Zdravlje iz Božje ljekarne”, piše portal Dnevno.
Ovaj se prirodni pripravak za srce pokazao uspješnim kod srčanih slabosti i pravih srčanih oboljenja. Koristi se kada osjetite srčane tegobe poput probadanja, treperenja, preskakanja i sl. problema uslijed stresa.
Sastojci:
10 svježih stabljika peršina (bez korijena)
1 l domaćeg crnog ili bijelog vina
2 žlice vinskog octa
300 g prirodnog meda
Priprema:
Stabljike peršina s listovima stavite u vino i dodajte vinski ocat.
Kuhajte 10 minuta na tihoj vatri. Vodite računa, moglo bi se jako pjeniti. Poslije dodajte med i ostavite da se lagano kuha još 4 minute.
Vruće vino procijedite i još toplo stavite u boce koje su prethodno isprane jakim alkoholom. Dobro zatvorite. Talog koji se stvara nije štetan i slobodno se može piti.
Primjena:
Napitak se pije svakodnevno, po jušnu žlicu do prestanka tegoba. Za teže bolesti potrebno je piti ga dulji period.
Napomena: Narodni pripravci nisu lijekovi, nego služe za eventualno ublažavanje tegoba. Za sve probleme koje imate sa zdravljem svakako se obratite svojem liječniku.