ZAŠTO OVO NISMO ZNALI RANIJE? Sol će riješiti ovaj ogroman problem!

Sol je dobro poznati saveznik u kuhinji, ali njene moći mogu se iskoristiti i za rješavanje brojnih drugih problema, poput najezde mrava.

pexels

Mrlje na odjeći od dezodoransa uklonite tako što ćete otopiti 4 žličice soli u jednoj litri vruće vode. Spužvicom umoćenom u otopinu istrljajte mrlju.

pexels

Ako želite biti sigurni da ćete uspjeti lijepo oguliti kuhana jaja, vodu u kojoj ćete kuhati jaja zasolite jednom žličicom.

Dolaskom toplijih dana još jedan problem u našim kućanstvima je i dolazak mrava. Kako bi ih se što prije riješili, a bez korištenja štetnih sprejeva, na puteve kojima se mravi kreću pošpricajte otopinom vode i sol ( učinkovita je i kreda, ali i brašno kojeg mravi ne vole).

Tajna ovog trika je u tome što će te se mrava uspjeti riješiti trajno. Jednostavno ćete im ‘prerezati’ puteve, a oni će stvoriti nove mimo vašeg dragocjenog prostora. Sjajan način da se riješite mrava bez ubijanja i trovanja raznim preparatima!Ukoliko želite meku i glatku kožu, ali bez pripravaka koji u se bi sadrže boje ili umjetne mirise, u kupku jednostavno dodajte običnu morsku sol, koji će imati jednaki terapeutski učinak.

pexels

Šalice, čajnike i posude na kojima su ostali tragovi čaja ili kave operite u otopini bijelog octa i soli – izgledati će kao nove!

Facebook Comments

loading...
Loading...
DIJELI