ZABLISTAJTE KAO MODEL: Samo dva jeftina sastojka dijele vas od sjajne i mladolike kože lica!

Kokosovo ulje dobiva se iz kopre, sušenog mesa kokosova oraha. Osnovni sastojak kokosova ulja jest laurinska kiselina koja ima snažno antivirusno i antibakterijsko djelovanje te nas tako štiti od mnogih bolesti. Inače, jedini drugi izvor laurinske kiseline jest majčino mlijeko pa je jasno da je riječ o uistinu važnoj namirnici.

Drugi sastojak kokosova ulja jest kaprilna kiselina koja potiče razvoj dobrih bakterija pa je riječ i o dobrom probiotiku.

Nadalje, kokosovo ulje učinkovito je kod noktiju i zanoktica; a često se rabi i za stopala kako bi se omekšala gruba koža. Neizostavno je i u borbi protiv suhoće kose.

Kokosovo ulje možete upotrijebiti i kao piling za lice koji će vam kožu održati nahranjenom i glatkom.

U manjoj posudi pomiješajte jednaku količinu sode bikarbone i kokosova ulja. Po jedna žličica bit će dovoljni za piling lica, a po pola šalice za piling tijela.Zagrijte smjesu u mikrovalnoj peći ili na štednjaku kako biste dobili glatku ujednačenu smjesu. Potom ju ohladite i ostavite u hladnjaku da se dodatno učvrsti.

Nanesite smjesu potom na lice ili tijelo i ostavite da djeluje oko 15 minuta. Masirajte lice i tijelo kružnim pokretima, a zatim temeljito isperite.

Navedeni piling možete izvesti dvaput tjedno.

Facebook Comments

loading...
Loading...
DIJELI