VRIJEME JE ZA DETOKSIKACIJU ORGANIZMA: Očistite otrove iz crijeva

Foto: Kreni zdravo

Ukoliko muku mučite sa sporim metabolizmom, a salo se nakuplja oko trbuha, evo što trebate učiniti:

– Nemojte previše jesti

– Izbacite iz prehrane masnu i slatku hranu.

– Jedite više voća i povrća

– Nikada ne jedite poslije 18h– Tijekom dana jedite od 4 do 5 manjih porcija hrane

– Jedite kefir, bobičasto voće i orašaste plodove

– Pijte mnogo vode

Da biste imali vitak i zategnut trbuh, predlažemo vam ovih pet vježbi koje pomažu u topljenju masnoća, ali i izbacivanju toksina iz tijela:

1. Vakuum vežba

Lezite na pod, a noge savijte tako da pete budu na podu u blizini vaše stražnjice. Opustite mišiće i polako izdahnite, tako da u plućima ne ostane zraka. Ne dišite do 10 do 15 sekundi, a zatim malo  udahnite pa zategnite trbuh.

Zatim opet malo udahnite i zategnite trbušne mišiće. Ostanite u tom položaju od 10 do 15 sekundi.

Izdahnite, opustite se i napravite nekoliko kratkih udisaja. Zatim uvucite trbuh koliko god je to moguće bez udisaja i zadržite dah od 10 do 15 sekundi.

2. Plank

Ovu vježbu preporučuju sportski treneri. Osim trbušnih, ova vježba učvršćuje i sve druge mišiće. Zauzmite položaj kao za sklekove i ostanite u njemu što duže možete.

3. Bicikl

Lezite na leđa, ruke stavite iznad glave, a tijelo malo odignite pa “vozite bicikl” s nogama u zraku. Ova vježba bi se trebala izvoditi oko 20 puta.

4. Trbušnjaci s podizanjem noga

Lezite na leđa, ruke stavite pored tijela, pa noge ravno podižite prema stropu. Zatim ih spuštajte do poda pa opet dižite prema stropu. Učinite ovakvih 20 trbušnjaka.

5. Uvijanje – spajanje

Lezite na pod, ruke ispružite ravno iznad glave. U isto vrijeme probajte spojiti ruke i noge tako da rukama dodirnete stopala. Ne savijajte noge u koljenima. Ovu vježbu ponavljajte 20 puta.

Facebook Comments

loading...
Loading...
DIJELI