VOLITE GLAZBENE FESTIVALE? Evo koliko kalorija možete izgubiti plešući na omiljenu glazbu

Pixabay

Ljeto je, a time je i više glazbenih festivala. Osim uobičajenih izvještaja o zlouporabama opojnih sredstava na nekima od tih festivala, postoji još jedan skriveni učinak na zdravlje.

To je stručnjake britanske tvrtke Withings još 2015. godine potaknulo da izmjere količinu kalorija koje posjetitelji gube dok plešu uz glazbu omiljenih izvođača.

Prema njihovoj računici, za tri dana, koliko u prosjeku traju festivali, moguće je sagorjeti oko 9000 kalorija, piše portal Dnevno.hr.

Glavni čimbenici koji utječu na sagorijevanje kalorija jesu hodanje, znojenje, plesanje i vrućina.

Britanski su istraživači ustanovili da prosječni posjetitelj festivala provede plešući osam sati dnevno te da uz energičnije pokrete može izgubiti oko 400 i 700 kalorija po jednoj izvedbi.Oni koji više vole pratiti ritam glazbe laganim njihanjem glave mogu sagorjeti dvostruko više kalorija ako stoje umjesto da sjede.

Studija, kojom je bilo obuhvaćeno deset najpopularnijih glazbenih festivala u Ujedinjenom Kraljevstvu, pokazala je da je tjelesno najzahtjevniji Glastonbury na kojem posjetitelji gube do 3400 kalorija dnevno.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI