VISOKE TEMPERATURE, SOL, ŠEŠIRI Evo kako ćete zaštititi svoju kosu ljeti!

Prirodni sastojak mora, sol, glavni je neprijatelj zdravoj kosi u ljetnom razdoblju, navodi vlasnica jednog frizerskog salona u Zagrebu. Kosi je u ljetnim danima potrebno pružiti što više vlage jer izlaganje suncu i morskoj soli dovodi do sušenja i pucanja iste. Samim time, nakon svakog izlaganja soli, potrebno ju je obilno isprati i sačuvati maskama za kosu.

Vlaga spašava kosu!

Maske i regeneratori u svakom su razdoblju ključni proizvodi za njegu kose, smatra frizerka. Oni koji se koriste u ljetnim danima trebali bi sadržavati više ulja jer kosi daju vlagu, iako, s druge strane, kosu čine masnom. Svakako, regeneratori i maske za suhu kosu obavezna su oprema za njegu kose u ljetnim danima. Šeširi i slične zaštite za kosu, tvrdi, nisu toliko ključni.

Vlaga je ono što kosi nedostaje prilikom izlaganja suncu i soli, a maske koje joj to omogućuju jedino su sredstvo očuvanja zdrave kose.

Recite ’NE’ čupanju i povlačenju

Dakako, vezanje kose treba izbjegavati tijekom cijele godine, smatra, pa tu praksu trebalo bi njegovati i tijekom ljetnih mjeseci. Sredstva koja se koriste za vezanje vuku kosu i dodatno je oštećuju.

Boje za kosu

Najveći mit, govori stručnjakinja, ljetno je bojanje kose. Izbjegavanje bojanja kose u ljetnim mjesecima apsurdna je praksa jer izlaganje kose sredstvima za bojanje ne čini nikakvu razliku ljeti. Umjesto da se tretira čitava dužina kose, uvijek bi se bojati trebao samo korijen, smatra.Kao ključne razloge izbjegavanja bojanja kose ljeti, njene klijentice navode utjecaj soli i sunca na samu boju, navodi. Naime, pod utjecajem soli i sunca kosa postaje svjetlija, no vlasnica salona smatra da će se to dogoditi svakako. Posvjetljivanje kose u ljetnim mjesecima neizbježno je, a veći će problem nastati ukoliko se na bojanje kose odlučite nakon ljeta kada će se tretirani korijen kose bojom isticati od ostatka. Razlika će biti manja ukoliko se na bojanje odlučite prije izlaganja suncu i soli jer će onda cijela kosa podjednako posvijetliti.

Svakako, tako posvijetljena kosa i dalje zahtijeva dodatni izvor vlage koji se može pronaći u kremama bogatim uljima, napominje.

Facebook Comments

loading...
Loading...
DIJELI