Vaše dijete može biti pametnije i uspješnije! Ovo je najveći dar koji mu možete pokloniti

Riječi koje izgovaramo pred djecom silno utječu na njihove kognitivne sposobnosti. Ako roditelji potaknu dijete na logičko razmišljanje, ono će pokazivati manje znakova tjeskobe, neposlušnosti i agresivnosti.

Britanski znanstvenici sa Sveučilišta u Yorku tvrde da djeca roditelja koji više razgovaraju s njima i treniraju njihovu sposobnost rasuđivanja postaju inteligentniji zreli ljudi, obdareni bogatim vokabularom i maštom.

Stručnjaci navode da su članovi obitelji prvi učitelji djece. Količina riječi koje stariji govore u djetetovoj okolini pozitivno se odnosi na njegove kognitivne sposobnosti.

Visokokvalitetan govor odraslih koristan za razvoj jezika djece. Djeca koja komuniciraju s odraslima koristeći bogat i raznovrstan vokabular, gomilaju dobar rječnik i vješto se njime koriste u svakodnevnom životu.

Količina izgovorenih riječi različita je od slučaja do slučaja. Neka djeca od odraslih čuju dvostruko više riječi od svojih vršnjaka.Istraživači zaključuju da je nakupljanje vještina u najranijem periodu života kod različite djece promjenjivo i dinamično, a ne konstantno, od čega i dolazi do razlika u razvoju djece.

Facebook Comments

loading...
Loading...
DIJELI