UMJESTO KAVE, ZA DOBRO JUTRO ŠALICA POSOLJENE VODE: Ne zvuči primamljivo, ali ćete se preporoditi!

Foto: Pixabay

Časa slane vode umjesto kave za dobro jutro, mnogima će se činiti kao jako loša ideja.

Međutim, vjerovali ili ne, to suvremenom čovjeku koji živi ubrzanim životnim tempom može donijeti mnoge koristi.

Da čaša posoljene vode iznimno povoljno utječe na ljudsko tijelo, znanstveno je dokazano. Gutljaji su to čiste detoksikacije koja pomaže tijelu da se samo regenerira.

U Indiji je od davnina poznata praksa ispijanja posoljene vode svakoga jutra, a zapadni je svijet tu ideju odbacio pod pretpostavkom da je sol štetna za čovjekovo tijelo. “Caka” je u tome da vodu treba posoliti prirodnom, čistom morskom solju. U tom je slučaju njezin zdrav učinak zajamčen.

Nutricionist Matt Stone ističe da pijete li samo vodu za hidrataciju tijela, možete i pretjerati pa tijelo postaje prepunjeno tekućinom. Umjesto čiste vode savjetuje upravo ovakvu – posoljenu, jednom dnevno.Imate li problema s probavom, čaša posoljene vode tome će stati na kraj. Posoljena voda pokreće enzime koji ubrzavaju probavni trakt. Pijete li takvu čašu zdravlja svakoga jutra, vrlo brzo ćete primijetiti pozitivne promjene i izreguliranu probavu.

Minerali soli smiruju živčani sustav. Stoga, imate li problema s nesanicom, ova će časa blagotvorno utjecati na taj problem i barem ga ublažiti. Bolje ćete spavati.

Kako je već spomenuto, posoljena voda izbacuje otrove iz tijela i rješava se suvišnih bakterija koje štete vašem organizmu.

Vrlo je popularna teorija da alkali minerala soli pogodno utječu na probleme s kostima, osobito onima koji imaju problema s osteoporozom.

Ako želite nježan odsjaj čiste kože, posolite čašu vode i ne oklijevajte. Detoksikacija je povezana s ovim čimbenikom, koža će vam blistati.

Sve prethodne točke vežu se između ostaloga na informaciju o bogatstvu minerala u soli i njihovoj pozitivnoj korelaciji s vodom i njezinim blagotvornim učincima.

Minerali su temelj nutricionizma i zdravlja, stoga ne dvojite i iskušajte ovaj recept, naštetiti zasigurno ne može.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI