TRADICIONALNA METODA POMLAĐIVANJA: Pritisnite točku Feng Fu za ‘snažan životni impuls’

Pixabay

Svi znamo za tradicionalnu kinesku medicinu i kakve dobrobiti ima na zdravlje.

U kineskoj akupunkturi točka za pomlađivanje naziva se Feng Fu (utočište vjetra), a nalazi se na potiljku, u dijelu gdje se sjedinjuju glava i vrat, piše portal Dnevno.

Lezite na trbuh (ili sjedite), a kocku leda veličine 2×2 cm stavite na točku Fen Fu. Držite led na tom mjestu 20-ak minuta. Kocku leda možete fiksirati zavojem ili maramom.

Postupak ponavljajte, sa stankama od 2 do 3 dana, ujutro natašte i uvečer, prije spavanja.

Na početku postupka može biti prisutan osjećaj hladnoće, ali za 30-ak sekundi osjeća se priljev topline. Prvih nekoliko dana imat ćete osjećaj euforije zbog oslobađanja endorfina u krvotok.Redovnim stavljanjem kocke leda na točku Fen Fu poboljšava se san, raspoloženje i opća vitalnost. Također, kineska metoda pomlađivanja slabi glavobolju, zubobolju i bolove u zglobovima.

U kineskoj tradicionalnoj medicini smatra se da se djelovanjem na točku Fen Fu čovjek vraća u fiziološku normu i pomlađuje tijelo jer organizmu daje snažan životni impuls.

Stručnjaci upozoravaju da djelovanje ledom na točku Fen Fu ne bi trebalo da primjenjuju trudnice i osobe s pacemakerom, epilepsijom i shizofrenijom.

Pixabay
Facebook Comments

Loading...
DIJELI