TO MOŽETE NAPRAVITI I KOD KUĆE: Eliksir zdravlja i dugovječnosti po starom ruskom receptu

Ilustracija/Pixabay

Zlatna voda je naziv za vodu obogaćenu ionima zlata. U narodnoj medivini vjeruje se da ona jača imunitet, povoljno djeluje na živčani sustav, ujednačava puls, pomlađuje kožu, poboljšava pamćenje i potiče mentalnu aktivnost.

Danas se, obično u ayurvedskim tretmanima, rabi za prevenciju i liječenje bolesti srca, dišnih i probavnih organa, protiv bolova u mišićima, za sprječavanje anemije te za neka specifična oboljenja.

Osim u medicini, zlatna se voda već dugo rabi i u kozmetici. Ona potiče cirkulaciju, jača kapilare i jača mišićni tonus, a pogodna je za sve tipove kože.

Zlatnu vodu možete napraviti po ruskom narodnom receptu.

Uzmite nakit od žutog zlata (bez dragog kamenja ili bilo kakvih dodataka). Poželjno je da masa nakita ne bude manja od 3 g.Nakit operite pod mlazom vode pa ga stavite u neoštećen emajlirani lonac. Zlato prelijte dvjema čašama vode, po mogućnosti filtrirane. Kuhajte nakit na blagoj vatri sve dok se količina vode ne smanji za pola. Izvadite nakit i dobili ste zlatnu vodu.

Pijte po jednu žličicu zlatne vode triput dnevno. Zbog vrlo snažnog djelovanja, ljekovita zlatna voda pije se u malim količinama i kratkotrajno, pa zato između kura napravite velike pauze.

Napomena: Zlatnu vodu ne smijete konzumirati ako ste alergični na zlato. Također, konzumacija se ne preporučuje trudnicama i dojiljama.

Napomena: Narodni pripravci nisu lijekovi, nego služe za eventualno ublažavanje tegoba. Za sve probleme koje imate sa zdravljem svakako se obratite svojem liječniku.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI