TKO GA NIJE PIO, MAGARAC JE BIO! Ublažite menstrualne grčeve uz ove fine čajeve, a ne tablete!

Ove čajeve pijte povremeno kako biste očistili tijelo od toksina, ali i zaštitili od neugodnih utjecaja hladnih dana na organizam.

Čaj od ružmarina djeluje kao antioksidans, jača organizam i štiti od srčanih bolesti, regulira probavu, potiče cirkulaciju, ublažava glavobolju i vrtoglavicu.

Ovaj čaj, osim gore navedenih benefita, jača memoriju i poboljšava kognitivne sposobnosti, a istraživanja su potvrdila da ružmarin pomaže u prevenciji Alzheimerove bolesti.

Čaj od kadulje čuva zdravlje probavnog sustava, pluća i živaca, a i pomaže kod visoke temperature, prekomjernog znojenja, reumatizma.

Blagotvorno djeluje kod nepravilnog menstruacijskog ciklusa i ostalih menstrualnih tegoba, te čuva zdravlje zuba, desni i usne šupljine, a izvrstan je i kao antiseptik za ispiranje usta i grla.Prema narodnim predajama ispijanje čaja od kadulje 40 dana uzastopno liječi i u potpunosti obnavlja jetru. Svakako nemojte pretjerati pa dnevno popijte jednu šalicu, odnosno oko 2,5 dl ovog čaja.

Čaj od timijana ili majčine dušice se koristi za lakše iskašljavanje te za dezinfekciju usne šupljine i grla, jača fizičke i mentalne sposobnosti, otklanja umor, nervozu i napetost.

U narodu je ovaj čaj poznat kao izvrsno sredstvo za liječenje alkoholizma, jer tijekom ispijanja čaja od majčine dušice slabi želja za konzumacijom alkohola.

Čaj od majčine dušice ublažava kašalj i pospješuje iskašljavanje, te tako pridonosi smanjenju tegoba kod prehlade, astme i bronhitisa, te, kao i čaj od kadulje, pomaže kod nesanice, glavobolje, menstrualnih tegoba i reume.

Facebook Comments

loading...
Loading...
DIJELI