Tajna čistog, blistavog i mladenačkog lica: Iznenadit će vas kako možete uporabiti bjelanjak!

Svi već znamo da su jaja “superhrana”, no osim što ih je dobro jesti za zdravlje cijelog organizma, ona se mogu upotrijebiti i kao sredstvo preparativne kozmetike jer su korisna za ljepotu kože. Za lice je naročito koristan bjelanjak koji sadrži mnogo hranjivih tvari: minerala, vitamina i proteina.

Ima više načina uporabe bjelanjka za njegu kože i kose. Evo nekih ideja.

Jedna čajna žličica bjelanjka pomiješana s dvije do tri kapi eteričnog ulja pačulija stvara masku koja se nanosi na lice, a koja zateže kožu i uklanja bore.

Čajna žličica bjelanjka pomiješana sa žlicom meda hrani kožu lica. Ta se maska može ostaviti i preko noći kako bi pomogla pri uklanjanju bora.

Pomiješajte žlicu bjelanjka s jednom čajnom žličicom šećera i jednom čajnom žličicom kukuruznog škroba. Tu mješavinu treba upotrijebiti za mitesere jer će šećer otvoriti pore, kukuruzni škrob upiti prljavštinu i mitesere, a bjelanjak zategnuti pore tako da prljavština više ne može dospjeti u njih.Osobe s masnom kožom mogu pomiješati bjelanjak s pola čajne žličice limunova soka i jednom čajnom žličicom meda. Ta će pak maska smanjiti masnoću kože lica i zategnuti je.

Facebook Comments

loading...
Loading...
DIJELI