Svjetski dan zdravlja jedinstven je poziv na redovite preglede

MATE STIPIC

Svjetski dan zdravlja održava se od davne 1950. godine, a ovog proljeća neka bude poticaj i vama za odlazak na redovite zdravstvene preglede

Svjetski dan zdravlja jedinstvena je i izvrsna prilika da se zapitamo kada smo zadnji put bili na zdravstvenom pregledu. Redoviti pregledi često mogu biti spasonosni, ali i poticaj da vlastitom tijelu priuštimo najbolju skrb. Hrvatska je pri dnu ljestvice zemalja kada je tjelesna aktivnost građana u pitanju. Poznat je podatak kako nas više od 65 % nije aktivno, a čak će 92 – 95 % adolescenata zbog nedovoljne aktivnosti, u budućnosti vjerojatno patiti od ozbiljnih zdravstvenih tegoba uzrokovanih nedovoljnim kretanjem. Ove statistike nam pokazuju i govore kako već danas moramo mijenjati životne navike. Početak aktivne brige za vlastito zdravlje je pregled u zdravstvenoj ustanovi Vaš Pregled za medicinu rada i sporta, kojim ćemo dobiti analizu zdravstvenog stanja, kao i individualne smjernice i savjete za očuvanje i unapređenje vlastitog zdravlja.

Brojne osobe iz društvenog života Hrvatske, među kojima su hrvatski nogometni reprezentativac Ivan Perišić, hokejaš KHL Medveščak Tom Zanoški, olimpijac Damir Martin, nogometaš Hillel Soudani, vaterpolo legenda Dubravko Šimenc, modna dizajnerica Aleksandra Dojčinović, glazbenica Lana Jurčević te brojni drugi, posjetili su novootvorenu zdravstvenu ustanovu Vaš Pregled za medicinu rada i sporta u Trpinjskoj cesti 9, u Zagrebu, kako bi provjerili zdravstveno stanje vlastitog organizma. U zdravstvenoj ustanovi Vaš Pregled, savjete i preglede pruža stručni tim pod vodstvom ravnatelja doc.dr.sc. Tomislava Madžara, dr. med., koji je dugogodišnji liječnik Hrvatske nogometne i rukometne reprezentacije, trenutno na funkciji posebnog savjetnika Predsjednice RH za zdravstvo i sport.

Svjetski dan zdravlja održava se od davne 1950. godine, a ovog proljeća neka bude poticaj i vama za odlazak na redovite zdravstvene preglede. Ovogodišnje obilježavanje Svjetskog dana zdravlja posvećeno je problemu depresije te opasnih psiholoških stanja koje često zanemarujemo.

Zdravstvena ustanova Vaš Pregled za medicinu rada i sporta, specijalizirana je za sportaše, vozače i ostale profesije, a u njoj možete obaviti sva potrebna psihologijska testiranja, tečajeve prve pomoći autoškolama, tvrtkama te zdravstvene preglede za obavljanje profesionalnih djelatnosti.

Facebook Commentsloading...
Loading...
DIJELI