SVI JE IMAMO U KUHINJI: Ova namirnica ubojica je visokog tlaka

Dino Stanin/PIXSELL

Visok krvni tlak moguće je smanjiti promjenom režima prehrane, a jedna od osnovnih stavki svakako je smanjivanje unosa soli.

Međutim, postoje i namirnice koje se smatraju odličnim saveznicima u borbi kod visokog tlaka. Iz jelovnika, ukoliko patite od hipertenzije, osim soli valja posve izbaciti i zasićene masti.

No jedna od vodećih namirnica koja koristi kod visokog krvnog tlaka jest rajčica, koja učinkovito regulira krvni tlak, bilo da je konzumirate kuhano, sirovu ili pak kao sok.

Tri žlice pirea od rajčice sadrže 486 mg kalija, koji je izvrstan saveznik u borbi protiv povišenog tlaka. Kalij utječe na bubrege potičući balans s količinom soli u organizmu, pa tako bubrezi filtriraju krv izbacujući višak tekućine iz organizma čime se također stvara balans natrija, i kalija u organizmu.

Uz to rajčica sadrži i likopen koji utječe na rad srca te smanjuje rizik od srčanog udara. Ova namirnica prirodan je lijek i saveznik u borbi protiv visokog tlaka, stoga je dodajte već uza svoj naredni obrok.Facebook Comments

loading...
Loading...
DIJELI