‘SVAKI KORAK SE BROJI – HODAJ ZA ONE KOJI NE MOGU’: Odjenite narančastu majicu i svojim hodom simbolično skrenite pozornost na probleme oboljelih od multiple skleroze

MS Tim

Svjetski dan multiple skleroze obilježit će se u ponedjeljak, 30. svibnja od 17,00 do 20,00 sati na zagrebačkom Bundeku gdje će se održati tradicionalni 8. po redu MS walk pod sloganom Svaki korak se broji – Hodaj za one koji ne mogu.

I ove godine na tisuće oboljelih obojit će Bundek u narančasto službenu boju oboljelih od multiple skleroze i svojim hodom simbolično skrenuti pozornost javnosti na probleme s kojima se susreće preko 7000 oboljelih od multiple skleroze u Hrvatskoj.

Program počinje u 17 sati motivacijskim predavanjem Slavena Škrobota. On je avanturist i strastveni zaljubljenik u putovanja. Unatoč invaliditetu – tetraplegiji odlučio je živjeti punim plućima i putovati svijetom. Cilj je potaknuti, motivirati i inspirirati ljude kako bi se usudili slijediti i živjeti svoje snove. Govorit će o svom putu, a sve donacije od ovogodišnjeg MS walk-a usmjerit će se upravo Slavenu kojemu je potreban novi bicikl za nove avanture, jer je svoj oštetio na avanturi dugoj tisuće kilometara.

MS Tim

Nakon Slavena slijedi još jedno motivacijsko predavanje Saše Stankovića, osnivača MS tima Zagreb. Saša unatoč multipli sklerozi, aktivno trči, uspješan je poduzetnik s impozantnim CV-jem. Predavanje ima zanimljivu temu “Trči(m) da bi hodao”.

MS Tim

Od 17,40 do 18,00 sati održat će se MS talk u kojem gostuje počasni član Udruge vrsni neurolog koji se bavi multiplom sklerozom prof. dr. sc Mario Habek koji će govoriti o najnovijim terapijama te istraživanjima vezanim uz MS kako bi doznali koliko smo bliže konačnom cilju – pronalasku lijeka za multiplu sklerozu.MS Tim

Sa tradicionalnim MS walk-om – hodom oko jezera Bundek kreće se u 18 sati pod motom “Hodajmo za one koji ne mogu”.

Odmor i dozu smjeha nakon hoda donijet će priznati hrvatski stand up komičar Vlatko Štampar, koji svoj nastup poklanja oboljelima.

MS Tim

Nakon predavanja, MS talk-a i MS walk-a te neophodne doze smijeha slijedi i red glazbe i plesa uz Dee Dee mahericu za miksetom, ženu koja je po struci medicinska sestra, a po vokaciji DJ i to DJ s multiplom sklerozom. Dee Dee sa stalnom adresom u Londonu jedna je od osnivača Udruge MS tim Hrvatska.

Inače, akcija “Hodajmo za one koji ne mogu” pod sloganom “Svaki korak se broji” uoči Svjetskog dana multiple skleroze obilježava se i ove godine diljem Hrvatske na čak 12 lokacija. Inače, u svijetu ima oko tri milijuna oboljelih od te bolesti.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI