SUNCE JE SVE JAČE I VAŽNO JE ZAŠTITITI KOŽU: Ako izgorite na suncu, posljedice će biti trajne i velike

Pixabay

Iako još nije stiglo kalendarski, ljeto je tu. Temperature su sve više, sunce sve jače, a u nama sve veća želja da uživamo u prvom kupanju i sunčanju. Kako bi se koža lako i brzo privikla na novonastalu situaciju potrebna joj je kvalitetna zaštita ali i njega. Jer izgorite li, znajte da će vam to najveći organ u našem tijelu zapamtiti, te da će posljedice biti trajne i velike.

Prije izlaganja suncu treba znati da je važno kvalitetno zaštititi kožu.

Za početak treba nauičiti da je crvenilo odnosno jake opekline od sunca znak upale kože koja je trajno oštećena. Takva koža brže stari, a podložna je i riziku od raka kože. Upravo zato je važno kožu zaštiti kvalitetnim proizvodima. Crvenilo (oštećenje, upala) se ne pretvara u smeđu boju pa se nikako ne smije “pržiti na suncu”. Umjesto agresivnog izlaganja suncu treba birati sunčanje u razdoblju kad je sunce slabije, a kad sunčeva svjetlost obiluje UV zrakama koje u doticaju s kožom pokreću mnoge procese u našem tijelu. Jedan od najpoznatijih je proizvodnja vitamina D. Ovaj vitamin je iznimno važan za našu dobrobit, a najpoznatiji njegovi pozitivni učinci su podizanje raspoloženja i jačanje kostiju. Poznato je i koliko izlaganje suncu podiže raspoloženje i umiruje preopterećen um.

Što još treba znati prilikom sunčanja?

Koža ima nevjerojatnu sposobnost obnavljanja, također je jako sklona apsorpciji tvari s kojima dođe u kontakt. Zato treba koristiti kreme za sunčanje na prirodnoj bazi koje ne sadrže štetne nanočestice. Hada Labo u svojoj liniji proizvoda za sunčanje, osmišljenoj u japanskim laboratorijima, pruža kvalitetnu zaštitu.U kolekciji se nalaze losioni za tijelo i kreme za lice u kojima se nalaze efikasni filteri visoke kvalitete kako bi zaštitili kožu od štetnih UVA i UVB zraka. Losioni sadrže super hijaluronsku kiselinu, regenerirajući pantenol i anti-age sastojke koji obnavljaju i regeneriraju kožu – elastin i kolagen, a dolazi sa zaštitnim faktorom 30 i 50. U ponudi su i kreme odlične strukture koje se brzo upijaju i kao takve savršeno štite tanku kožu lica. I one su sa zaštitnim faktorom 30 i 50.

Foto: Nikola Zoko

Svi proizvodi sadrže i inovativnu nježnu Dry-Touch formulu koja osigurava brzo upijanje i ne ostavlja masne tragove na koži. Može se nanositi i na mokru ili vlažnu kožu.

Na kraju treba istaknuti kako su istraživanja pokazala da se za vrijeme sunčanja nanosi oko pola količine kreme za sunčanje manje od količine koja je potrebna da bi se koža zaštitila. To smanjuje učinkovitost proizvoda s faktorom SPF 50 do razine djelovanja faktora SPF 30 ili manje. Za optimalnu zaštitu potrebno je nanijeti šest čajnih žličica kreme – jednu za svaku ruku te obilno prekriti cijelo tijelo.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI