SPAVANJE U GRUDNJAKU? Saznajte može li spavanje s njime naštetiti zdravlju vaših grudi

Unatoč tome što većina žena jedva čeka da dođe doma i sa sebe skine grudnjak, ima i onih koje preferiraju nošenje grudnjaka 24 sata dnevno, uključujući i spavanje u njemu.

No, postavlja se pitanje je li uopće spavanje u grudnjaku zdravo te kakve nuspojave može imati?

Prema svim dosadašnjim studijama ne postoje dokazi da spavanje u grudnjaku može naštetiti zdravlju vaših grudi. Radi se o ženinom osobnom izboru i udobnosti.


Jedino što se savjetuje je izbor grudnjaka. Za spavanje je sigurno bolji neki lakši grudnjak, koji nije uski kompresijski te koji nema donju žicu jer takav grudnjak može pritisnuti vaš limfni sustav i nadražiti grudi te izazvati njihovo oticanje.

Žene dojilje najviše spavaju u porodiljskim grudnjacima, koji im pružaju udobnost, dok one s osjetljivim grudima više vole spavati u grudnjaku, jer ih materijal spavaćice ili pidžame često iritira.Također je često pitanje utječe li nošenje grudnjaka na opuštanje grudi? Taj odgovor je isto negativan je na opuštanje grudi utječe starost, trudnoća, genetika, hormoni i indeks tjelesne mase.

Vrlo je važno da pri izboru kvalitetnog grudnjaka, pažljivo birate materijal od kojeg je napravljen. Najbolji grudnjaci su od pamuka, jer su najudobniji za kožu.

Vjerovali ili ne, neki grudnjaci mogu prouzrokovati gljivične infekcije i alergijske reakcije ovisno o materijalu od kojeg su napravljeni.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI