Sobnim biljkama snizite temperaturu u kući

BG/WEB

Ako nemate klimu ili je ne želite previše koristiti, upravo će biljke sniziti temperaturu u vašem domu.

U ovim nesnosnim vrućinama ljudi često posežu za klima uređajima, no to nije najzdravija opcija. Postoje i prirodnije metode kako možete rashladiti svoj dom, a jedna od njih je definitivno – s biljkama! Biljke vam mogu pomoći da rashladite kuću jer u procesu transpiracije iz njih isparava voda i hladi okolni zrak. Ako nemate klimu ili je ne želite previše koristiti, upravo će biljke sniziti temperaturu u vašem domu.

Naravno, ne mislimo na dvije ili tri tegle skrivene na policama, nego na pravu malu urbanu džunglu koja će uljepšati svaki dom. Ovih nekoliko biljaka rashladit će svaki interijer, ali i iz njega izbaciti toksine.

1. Aloe vera

Poznato vam je da aloe vera pomaže kod opeklina, ali vjerojatno niste znali da hladi i zrak u prostoru te iz njega uklanja formaldehide.

Wikimedia Commons

2. Fikus benjamin (Ficus benjamina)I ova biljka pomaže u spuštanju temperatura i istovremeno smanjuje zagađenost zraka.


3. Palma areca (Dypsis lutescens)

Palma spada među najpopularnije kućne ukrase koji osvježavaju prostor. Osim toga iz zraka uklanja benzen, formaldehide i slične toksine.

Facebook

4. Paprat

Paprat nije samo lijep detalj u svakom domu nego i korisna biljka koja uklanja formaldehid iz zraka. Štoviše, ona je jedna od najkorisnijih biljaka za njegovo pročišćavanje. Osim toga, zrak ostavlja ugodnim i hladi ga.

Wikipadia.org

5. Sanseverija ili svekrvin jezik ( Sansevieria trifasciata)

Kao odličnog pročišćivača zraka preporučila ju je i NASA. Noću ispušta kisik i prostor održava hladnim, a istovremeno upija toksine koji se nalaze oko nje.

Facebook
Facebook Comments

loading...
Loading...
DIJELI