SMJESTA SE ‘NAPUCAJTE’ KISELOG KUPUSA! POTVRĐENO: Nema bolesti koju ne liječi

Flickr

Ljekovitost kiselog kupusa je nevjerojatna, budući obiluje vitaminom C i A, potom folnom kiselinom, magnezijem, fosforom, kalcijem i kalijem, natrijem te bjelančevinama, odličan je jer obiluje i vitaminom B12 radi čega se posebno savjetuje veganima i vegeterijancima.

Ono po čemu se kiseli kupus razlikuje od sirovog su probitočke bakterije, kiseli je kupus fermentirana hrana prirodno bogata probiotičkim kulturama, radi toga je bitan u lječenju raznmih probavnih tegoba, ujedno, savjetuje se nakon kemoterapije, ali i terapije antibitocima. Kiseli kupus pospješuje zarastanje rana, djeluje kod reme, upale vena, koristi se za ublažavanje svrbeži, i raznih upala i to kao oblog. Jednako tako saveznik je kog glavobolje, a osobito se savjetuje djeci i osobama oslabljena imuniteta.

Također, vrijedi piti i sok od kiselog kupusa koji je bogat vitaminima, među ostalim i vitaminom U jednim od najrijeđih vitamina koji je pogodan za lečenje čira na želucu. Rasol djeluje i protiv gljivica, bakterija, štiti od upala i liječi mamurluk.

Facebook Comments

loading...
Loading...
DIJELI