Slavni frizer otkriva: ‘Ovo je mojih osam savjeta za brži rast kose!’

Screenshot

Frizer slavnih Mark Townsend za Cosmopolitan je otkrio osam metoda za ubrzanje rasta kose.

1. Redovno šišajte krajeve

Ako zbog puštanja kose izbjegavate odlazak frizeru, samo usporavate njezin rast. Kosa će puno brže rasti ako svakih nekoliko mjeseci ošišate krajeve, a usto će izgledati zdravije i ljepše.

2. Upotrebljavajte regenerator

Uporabite ga pri svakom pranju i to u većoj količini nego inače.3. Perite kosu hladnom vodom

Pri ispiranju šampona ili regeneratora rabite što hladniju vodu. Ona kosu čini naizgled zaglađenijom, dok vruća oštećuje i slabi vlasi, što usporava i njihov rast.

4. Stavljajte masku za kosu

Ako želite da vam kosa naraste što prije, regenerator nije dovoljna njega. Potrebna vam je i maska. Za najbolji učinak uporabite je barem jednom tjedno i nikako u kombinaciji s regeneratorom.

5. Kosu češljajte nježno

Agresivno češljanje može izazvati iritaciju kože tjemena što dovodi do pojave peruti i pojačanog ispadanja kose. Češljajte se što je nježnije moguće. Izbjegavajte raščešljavanje mokre kose jer ćete je tako brže oštetiti pa će i sporije rasti.

6. Spavajte na svilenim jastučnicama

Ovaj savjet uvijek se isplati ponoviti jer je neverojatno učinkovit. Zamijenite pamučne jastučnice svilenim i kosa će vam biti ljepša i zdravija nego ikad, a to će i ubrzati njezin rast.

7. Ne umotavajte kosu u ručnik

Nakon pranja većina žena ima običaj umotati kosu u ručnik, a to usporava njezin rast. Gruba tkanina ručnika može oštetiti kosu pa ju je mnogo bolje osušiti ili umotati u neku nježniju tkaninu, npr. pamučnu majicu.

8. Izbjegavajte gumice za kosu

Kad god je moguće, izbjegavajte vezati kosu gumicom i radije je učvrstite kopčom (šnalom). Gumica lomi vlasi, što dovodi do njihova  ubrzanog pucanja, a samim time i do sporijeg rasta kose.

Facebook Comments

loading...
Loading...
DIJELI