RJEŠENJE ZA DIJABETES IZ PRIRODE: Antidijabetici koji pomažu gušterači

pixabay.com

U maceratu br. 4 nalazimo sirovi silimarin iz sikavice, kako bismo zaštitili hepatocite. Tu je i crni kim, koji regulira razinu šećera u krvi i siguran je za uzimanje. Crni kim kod oboljelih od dijabetesa također pojačava i oslabljeni imunitet, povećavajući aktivnost i broj T-limfocita i NK stanica

Svaki četvrti čovjek na svijetu je već dijabetičar, ili će to postati lošim izborom hrane i stila života. Naravno, veliku ulogu u svemu tome ima i naše gensko nasljeđe, ali i dobre i loše odluke koje svaki dan donosimo, birajući hranu koja uvelike utječe na naše zdravlje.

U svijetu postoji velik broj istraživanja koja dijabetičarima sugeriraju pravilnu ishranu. Tako se ljudima s tzv. staračkim dijabetesom – iako od njega boluje i sve više relativno mladih ljudi – preporučuje u ishranu unijeti što više povrća, ribe, ulja, gljiva, sira, vrhnja, jaja, umjereno konzumirati voće, grahorice, orašaste plodove, mlijeko, ali i izbjegavati čokoladu, kolače, tijesto, rižu, krumpir, kruh, brašno i slatkiše.

Naravno da se svega ovog treba pridržavati, ali postoje i prirodni antidijabetici koji pomažu gušterači.

Crni kim, gorka dinja, piskavica i sikavica

Macerat br. 4 je kombinacija biljnih ekstrakata s mnogo različitih sinergističkih učinaka koji su izuzetno djelotvorni, s mnogim dodatnim pozitivnim svojstvima koje ne može imati niti jedan lijek.Nemogućnost stanica da iskoriste inzulin, potiče gušteraču na pojačanu proizvodnju dodatnog inzulina koji ne pomaže stanicama da usvoje glukozu (da ih nahrani), nego sklanja višak glukoze iz krvi u masno tkivo. Jetra luči hormon koji pomaže stanicama da usvoje glukozu i na taj način se smanjuje njena razina u krvi. Znači, zdrava jetra je čuvar gušterače. Silimarin, koji potiče normalnu funkciju jetre, tako postaje prvi prirodni antidiabetik.

U maceratu br. 4 nalazimo sirovi silimarin iz sikavice, kako bismo zaštitili hepatocite. Tu je i crni kim, koji regulira razinu šećera u krvi (zdravstvenu tvrdnju potvrdila EFSA (European Food Safety Authority) i siguran je za uzimanje. Crni kim kod oboljelih od dijabetesa također pojačava i oslabljeni imunitet povećavajući aktivnost i broj T-limfocita i NK stanica.

Gorka dinja (Momordica charantia) sadrži glikoprotein lektin i to u velikim količinama, koji je po aktivnosti sličan inzulinu, jer snižava razinu šećera u krvi, a također djeluje i kao imunomodulator.

Piskavica (Trigonella foenum graecum), pouzdano snižava razinu glukoze u krvi, odnosno djeluje hipoglikemijski, te sprječava oboljenje živaca kod dijabetičara, čime značajno ublažava posljedice dijabetesa tipa 1 i 2 . Uzimanjem ekstrakta piskavice prije jela, značajno se snižava glikemijski indeks ukupnog obroka, a hrana s nižim glikemijskim indeksom će vas prije zasititi i duže ćete se osjećati siti, što može smanjiti želju za međuobrocima.

Pred vama je izbor…

Granulat sikavice je prirodni dodatak prehrani dobiven isključivo mehaničkom obradom sjemena sikavice – tako dobivamo silimarin u sirovom, najprirodnijem obliku.

Piskavica Plus je proizvod koji dijabetičarima smanjuje glikemijski indeks hrane koje će naknadno uzeti, ali pomaže i krvnim žilama dijabetičara, jer sadrži i polifenole iz sjemenki grožđa i nara.

Pred vama je izbor: ili da uzimate posebno sirovi granulat sikavice, piskavicu Plus i ulje crnog kima ili da jednostavno uzmete dvije čajne žličice dnevno macerata br. 4.

Facebook Comments

loading...
Loading...
DIJELI