(RECEPT) Zar je tolika moć ove biljke? Za samo pet minuta možete napraviti lijek protiv prehlade

Screenshot

Kada u ruci imamo đumbir, možda ni ne slutimo kako je ovaj prirodni darak, među najmoćnijim biljnim pomagačima za očuvanje zdravlja. Brojni su načini njegova korištenja, izniman raspon bolesti i oboljenja koje ublažava i liječi te će vam biti od ogromne koristi uvijek ga imati pri ruci i konzumirati ga svakodnevno.

Ovo je jedna od najpoznatijih tradicionalnih indijskih receptura protiv prehlade i gripe. Jednostavan za izradu i s mogućnošću pohrane, ovaj eliksir može neko vrijeme napravljen stajati u posudi i biti vam uvijek pri ruci.

Potrebno je utrošiti tek 5 do 10 minuta za njegovu izradu, a koristi su brojne. Količinu radite prema želji odnosno prema tome koliko želite eliksira napraviti.

Možete napraviti jednu žličicu, a možete cijelu litru napravljenog eliksira staviti u staklenku i zatim, prema potrebu, koristiti kroz sljedećih mjesec-dva dana.

Sastojci:  • jedan ili nekoliko cijelih limuna
  • livadni med
  • đumbirov sok

Priprema:

Med je osnova ovog eliksira stoga, njega u ovom sastavu stavljate u najvećoj količini. Medu zatim dodajete limunov sok te iscijeđen sok od đumbira sve dok ne dobijete srednje gustu smjesu, poput sirupa.

Ako radite eliksir za pohranu u staklenku, tada recepturi možete dodati i na kolutove ili komadiće narezane kriške limuna (kod kupovnih plodova iz trgovine, skinite limunu koru dok kod domaćih, neprskanih plodova, savjetujem koristiti cijeli plod, dakle i koru).

Napravite eliksir srednje gustoće i uživajte u mirisima, okusima i ljekovitosti.

Uzimajte tijekom cijeloga dana, na žličicu.

Facebook Comments

loading...
Loading...
DIJELI