Razlog za prekid braka: burne reakcije žena u doticaju sa spermom svog partnera

Neke žene alrgične su na spremu, točnije, tekućinu u kojoj se spermiji nalaze

Postoje žene koje su su preosjetljive na plazmu iz sperme. Trudnica izmišljenog imena Kristyn (željela je za dokumentarac na TLC-u ostati anonimna) saznala je to nakon rođendanskog seksa kojim je razveselila supruga. Počela je teško disati i jako naticati. Požurili su u bolnicu, a liječnici su najprije mislili da je alergična na suprugov losion poslije brijanja, piše 24sata.hr.

Daljnja analiza šokirala je supružnike, jer se pokazalo da je ona alergična na njegovu spermu, odnosno, preciznije, na tekućinu u kojoj se spermiji nalaze.

– Sjećam se razgovora liječnika u kojem su spominjali da bi mogla biti alergična na svojeg supruga. Pomislio sam: “Alergična na mene, kako je to moguće?”. Ništa mi nije bilo jasno – prisjetio se njezin suprug i dodao kako je njezino stanje jednako onome kod ljudi koji su alergični na kiki-riki.

– To se ponekad događa zbog promjena u imunološkom sustavu tijekom trudnoće koje se događaju da ženino tijelo ne bi odbacilo dijete. Tada je žena izložena novim vrstama alergena i može se razviti preosjetljivost, ali to se događa vrlo rijetko – objašnjava liječnica Carmela Yomtoubian sa Medicinskog fakulteta Loma Linda.

Krystin je dobila lijekove protiv oticanja i alergije. Liječnici su rekli da se i dalje mogu seksati, ali ne bez kondoma.

Različiti simptomi

Druga žena je alergijsku reakciju imala na prvu bračnu noć, ali simptomi su bili drugačiji. Nije bilo gušenja i oticanja, već je imala jake bolove. Do tada su koristili zaštitu, ali za tu posebnu noć željeli su napraviti iznimku jer su već razmišljali o djetetu.

– Odmah nakon seksa osjetila sam da nešto nije uredu. Osjetila sam jake bolove dole, a jako me boljelo i dok sam mokrila. Otišla sam liječniku, ali on niti nakon nekih testova nije znao što nije uredu sa mnom . Posumnjala sam na alergiju na supruga tek kad su mi prijatelji spomenuli da i to postoji – ispričala je.

Nije odmah pojurila liječniku već je najprije potražila više informacija na internetu. Kasnije su joj u bolnici potvrdili da je alergična na tekućinu u kojoj se nalaze spermiji. Iako su osjetili olakšanje što znaju što s njom nije uredu, ujedno su osjetili ogromno razočaranje jer im je liječnik rekao da njezino tijelo uništava njegovu spermu, odnosno da neće moći imati djecu.

Raspad braka zbog alergije

Trećoj ženi koja je progovorila o ovom neugodnom stanju, brak se raspao zbog alergije na spermu. I ona je poželjela biti anonimna. Njoj su otkrili ovaj poremećaj 14 mjeseci nakon vjenčanja.

– Svaki put kad smo imali seks, odmah sam osjetila bol i peckanje. Vagina je natekla i postala jako crvena, a tijekom sljedećeg tjedna ljuskala se. Bila sam u agoniji i bolovima danima. Tada sam imala 23 godine i bila sam sramežljiva. Bilo mi je teško s nekime razgovarati o tako intimnim stvarima. Na kraju sam ipak otišla liječniku – ispričala je na portalu xoJane .

Saznavši o čemu se radi, nije se puno brinula uvjerena kako postoji lijek za to. Ali, liječnik joj je objasnio da ne mogu ništa napraviti, da je to tako i da mora naučiti živjeti s tim. Njezinoj drami tu nije bio kraj, nije mogla uživati u seksu niti s kondomima jer je alergična i na lateks. U naredna četiri mjeseca njezin brak se raspadao. Suprug je očajnički želio dijete, a ona mu ga nije mogla dati. Rastali su se.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI