PRIRODNI SAVEZNICI U BORBI PROTIV VISOKOG KRVNOG TLAKA: Evo što treba koristiti

Pixabay

Svakome je barem jednom u životu porastao tlak zbog stresa ili nerviranja, no ako to stanje ostane dulje vrijeme tada se govori da osoba pati od visokog krvnog tlaka ili hipertenzije. Teško je prepoznati to stanje jer je ono uglavnom bez simptoma. Pritom nenormalno visoki tlak u arterijama povećava rizik nastanka problema kao što su moždani udar, aneurizma, zatajenje srca, srčani udar i oštećenje bubrega.

Postoje prirodne namirnice za sniženje visokog krvnog tlaka, a koriste se u narodnoj medicini.

Kako piše portal Dnevno, prije svega to je češnjak. Alicin, organski sumporov spoj u češnjaku snižava krvni tlak, ponekad i kod osoba s težim oblicima hipertenzije. Osim toga, koristan je za cjelokupan krvožilni sustav jer štiti žile od oksidativnih i upalnih procesa.


Cijeni se i luk jer ima veoma slična ljekovita svojstva kao i češnjak. I on ima alicina, ali i jedan biljni hormon sličan inzulinu, zbog čega je dobar odabir za dijabetičare jer u blažim oblicima bolesti može utjecati na regulaciju šećera u krvi.

Sok rajčice još je jedan odličan prirodni lijek za visoki tlak. Osim što snižava tlak, smanjuje mogućnost nastanak tromboze tako što smanjuje mogućnost sljepljivanja trombocita. Treba piti čist sok rajčice, bez imalo soli.Glogov je čaj također dobar izbor za snižavanje tlaka. No on isto tako može pomoći i kod niskog tlaka. Već smo pisali da se glog tradicionalno ubraja u najljekovitije biljke kada je riječ o srčanim problemima.

Ako pijete lijekove za tlak, nastavite ih piti. Ove upute nisu lijek, nego pomoć koja nekome može olakšati tegobe, dok nekome ne mora.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI