PRIRODNA RJEŠENJA ZA PRETJERANO ZNOJENJE: Pomaže vam ljekovito bilje, promjena navika i puno vode

Znojenje je kao proces vrlo važno jer regulira tjelesnu temperaturu organizma, a za njeno je znojenje zaslužan autonomni živčani sustav.

Izlučivanje nekoliko decilitara dnevno je normalno, no ako tijelo stvara znoj u količinama koje nisu karakteristične za regulaciju temperature, radi se o patološkom znojenju i stanju koje se zove hiperhidroza.

Osim skupih medicinskih i kozmetičkih preparata, protiv pretjeranog znojenja odlično djeluju i neke ljekovite biljke.


U listovima planinske čuvarkuće, koju mnogi imaju na terasi ili u vrtu, nalazi se sluzavi sok s umirujućim učinkom koji rashlađuje kožu. Njezino je djelovanje nešto slabije nego kod aloa vere, ali odlično liječi ogrebotine i manje rane na koži, napose one koje sporo zarastaju.

Osim biljnih proizvoda za suzbijanje pretjeranog znojenja bitno je da se redovno depilirate ispod svojih pazuha. Umjesto dezodoransa koristite se antiperspirantom i mijenjajte ga svaka tri mjeseca jer tijelo s vremenom postaje imuno na određene sastojke. Koristite se antibakterijskim losionom, a ne klasičnim sapunom. Izbjegavajte gazirana pića, slatkiše i začinjenu hranu jer oni uzrokuju pojačano znojenje. Nosite odjeću od prirodnih materijala i pijte puno vode.Facebook Comments

Loading...
DIJELI