Povećate li unos ovih namirnica, počet ćete mršavjeti

Pixabay

Ako i vi ovog ljeta pokušavate smršavjeti, ove dvije namirnice bit će vam pravi saveznici. Svi će se složiti da osjećaj gladi nije ugodno stanje organizma pa mnogi držeći razne dijete brzo pokleknu. Ključ je zapravo da pojačate unos namirnica koje će vam pomoći pri sagorijevanju masnih naslaga.

Prema mišljenju nutricionistice dr. Wendy Bazilian ključ uspješnog gubitka kilograma krije su u konzumiranju namirnica koje su pune vode, a to su lubenica, krastavac, ljute papričice, jogurt, jaja i avokado.

Zanimljivo je da lubenica jako utječe na sitost pa se preporučuje ljeti kada je ima u izobilju i kada je idealna zamjena za sve grickalice i slatkiše koje biste jeli tijekom dana i večeri.

Ljute papričice djeluju na metabolizam tako što sprečavaju prejedanje, jer se organizam uz ljutu hranu prije zasiti. Bazilian tvrdi i da jaja imaju značajnu ulogu u gubljenju kilograma: “Brojne su studije dokazale da ljudi koji doručkuju jaja tijekom dana konzumiraju manje hrane, a uz kombinaciju s avokadom dobiva se višestruka korist za sveukupno zdravlje organizma”.
Facebook Comments

loading...
Loading...
DIJELI