POHRANITE NAMIRNICE PRAVILNO KAKO SE NE BI KVARILE: Savjeti za čuvanje hrane koji će vam uštedjeti novac!

Mliječne proizvode držite na kraju hladnjaka kako bi bili na što hladnijoj temperaturi. Kad otvarate hladnjak, toplina ulazi i zato se preporučuje da ove proizvode ne držite u vratima. Meso držite u zasebnoj ladici u hladnjaku kako sokovi iz njega ne bi curili po povrću i voću.

Svježe začinsko bilje tretirajte kao cvijeće. Stavite ga u čašu hladne vode i trajat će puno dulje jer mu se vrhovi stabljika neće isušiti. Špinat, zelenu salatu i ostalo zeleno lisnato povrće nemojte držati u plastičnim vrećicama. Umotajte ga u papirnati ručnik jer na taj način neće početi naglo truliti.

Peteljke banana omotajte prozirnom folijom kako bi održale svježinu, ali ih nikako nemojte držati u hladnjaku. Voće i povrće perite netom prije jela, odnosno kuhanja. Unaprijed oprano će se brže pokvariti.

Kad otvorite vrećicu ječma, zobi, riže ili neke druge žitarice, stavite tu namirnicu u staklenu posudu s poklopcem kako bi dulje trajala. Nije loše da na naljepnicu napišete datum kada ste kupili određenu namirnicu kako biste znali kada je trebate potrošiti.

Facebook Comments



loading...
Loading...
DIJELI