Počnite piti mineralnu vodu! Nutricionisti navode deset važnih razloga

Mineralna voda je idealno osvježenje ljeti, a uz to će vam pomoći održati idealnu liniju jer nema kalorija. Ipak, prema riječima nutricionistkinje iz Istanbula, Şengül Sangu Talak, neke je stvari dobro znati prije konzumacije: “Kako pojedine vrste sadrže velike količine soli, trebala bi se konzumirati pažljivo vas muči hipertenzija, bolest bubrega ili ste trudni“. Zdrave osobe također ne bi smjele piti više od par čaša mineralne vode u danu. No, mineralna voda može biti dobra za zdravlje, a evo kako:

1. JAČA KOSTI
Redovitom konzumacijom se poboljšava zdravlje kostiju i sprečava razvoj bolesti koje su vezane sa završetkom menopauze kod žena. Zbog magnezija održava i zdravlje mišića.

2. SNIŽAVA LOŠ KOLESTEROL
Istraživanja otkrivaju kako mineralna voda utječe na regulaciju kolesterola zbog toga što sadrži magnezij i kalij.

3. DOBRA ZA PROBAVU
Posebno nakon teškog obroka i prejedanja mineralna voda pomaže tako što povećava lučenje amilaze iz gušterače u probavni trakt zbog sulfata.

4. ČUVA KOŽU
Mineralna voda je bogata mineralima, što će doprinijeti održavanju zdravlja i ljepote kože. Hrani kožu i briše bore.5. REUMATIZAM POD KONTROLOM
Mineralna voda smanjuje intenzitet upalnih procesa povezanih s reumatskim bolestima.

6. ČUVA BUBREGE
Elektroliti, kalij, kalij i natrij preveniraju dehidraciju i omogućavaju apsorpciju vode. Istraživanja su pokazala kako sprečavaju nastanak bubrežnih kamenaca.

7. NADOKNAĐUJE TEKUĆINU
Elektroliti u tjelesnim tekućinama reguliraju rad srca i mišića. Mineralna voda, koja se smatra zdravim odabirom, nadoknađuje gubitak vode i elektrolita koji se gube znojenjem.

8. SPREČAVA GRČENJE MIŠIĆA
Kako smo spomenuli odlična je za nadoknadu tekućine u organizmu, a poboljšat će izvedbu kod sportaša jer će spriječiti grčenje mišića magnezijem kojeg sadrži.

9. BORAC PROTIV VISOKOG KRVNOG TLAKA
Ona će pridonijeti boljoj kontroli krvnog tlaka jer je bogata magnezijem. Istraživanja pokazuju kako samo čaša mineralne vode u danu pomaže normalizirati krvni tlak.

10. GASI ŽELJU ZA SLATKIM
Mineralna voda povećava osjetljivost inzulina i doprinosi regulaciji šećera u krvi, a sve zbog magnezija koji sadrži; prenosi Ordinacija.hr.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI