Planirate se bespramno prejesti? Ovaj SOS savjet će vam biti od VELIKE KORISTI!

Max Pixel

Prvi dan nove godine mnogima donosi poteškoće nakon silnog prejedanja i konzumacije raznih alkoholnih piča.  Vjerojatno ste već počeli osjećati posljedice ukusnih kolačića, pečenja, francuske salate, ali i zabavnih večeri uz pokoju čašicu više. Da biste se što prije riješili neugodnog osjećaja viška i pročistili organizam, probajte u prehranu uvrstiti i ove namirnice
Grčki jogurt i bobičasto voće
Bobičastom voću nije sezona, ali može se kupiti zamrznuto ili ste ga i sami spremili za zimske mjesece. Umiješajte ga u jogurt jer će biti odlična kombinacija za doručak. Dat će vam energiju i vitamine, a zdrave bakterije u jogurtu sačuvati želudac od nakupljenih toksina.

Zeleni čaj

Odličan u bilo koje doba dana, ali ujutro će vas lijepo razbuditi i dati vam poticaj zahvaljujući tome što je prepun antioksidanata. Zahvaljujući njima, prije ćete tijelo očistiti od svih toksina unesenih šećerom, alkoholom i bogatom blagdanskom trpezom.

Voda

Alkohol uzrokuje dehidraciju pa ako ste pretjerali s kojom čašicom više, svakako pijte vode. Ona je poput ispirača organizma od svih nakupljenih tvari, pomaže regulirati probavu zbog teške blagdanske hrane pa će pomoći i protiv nadutosti i plinova.Jaja

Napravite omlet s povrćem i osjećat ćete se bolje jer aminokiselina cistein u jajima potiče izbacivanje štetnih posljedica alkohola iz organizma. Povrće će vam osigurati dodatne vitamine i minerale, a i omlet će biti ukusniji.

Čaj od đumbira u kombinaciji s medom, limunom i narančom dobar je protiv glavobolje. Moguće je da ćete posljedice prejedanja i tako osjećati pa si svakako popijte šalicu čaja, makar od kamilice. Također čaj od mente ili đumbira dobar je protiv osjećaja nadutosti, bolova u želucu i lošije probave.

Banana

Ako ste baš pretjerivali s alkoholom, organizam je sigurno dehidriran. To znači da ste izgubili i vrijedne minerale poput kalija. Najlakši način da ga nadoknadite jest da pojedete bananu, a to možete u bilo kojem trenutku, bez posebne pripreme.

Zobena kaša i kruške

Obje su namirnice jako blage za želudac i čak su lakše nego jaja s povrćem. Ako se osjećate naduto i čini vam se da je na želucu težina složite zobenu kašu u dodajte koju krišku kruške.

Ne zaboravite – u šetnji je spas

Kako se zbog tromosti osjećamo bezvoljno za bilo kakvu aktivnost, obično se poslije posla ili predavanja zavalimo na kauč (ili u krevet) pred TV. No to je najgore što možete napraviti. Ne samo da ćete i dalje biti bezvoljni iz dana u dan, već ćete biti i umorniji. Znamo da je za ovih tmurnih zimskih dana teško izvući se iz kuće i pokrenuti se, ali čak i najobičnija šetnja bit će od koristi. Kretanjem ćete natjerati organizam da se probudi i pokrene, a samim time ubrzat ćete i cijeli proces “čišćenja” organizma od silne hrane koju ste unosili tijekom blagdana.

Facebook Comments

loading...
Loading...
DIJELI