Pivo je ipak zdravo? Istraživanje pokazalo zapanjujuće rezultate ovog pića na pamćenje

Split, 030921. Kafic Dujam koji se nalazi na rivi prodaje se za 45000 eura po kvadratu. Kafic ima 29 kvadrata zatvorenog prostora u kojem je samo sank i skladisni prostor a ispred kafica se nalazi terasa. Na fotografiji: ispijanje hladnog piva.
Foto: Duje Klaric / CROPIX

Konzumacija piva može jačati pamćenje. Istraživanje je pokazalo kako pola litre piva dnevno može imati koristi za mozak, piše Dnevno.hr.

Rezultati istraživanja temelje se na istraživanju provedenom na 1.652 ispitanika koji su odgovarali o svojim navikama pijenja, a zatim su podvrgnuti testovima brzine razmišljanja i kratkoročnog pamćenja. Profesorica Selene Cansino, jedna od istraživačica, izjavila je:

“Osobe koje redovito konzumiraju pivo pokazale su preciznije i brže odgovore u verbalnom i prostornom radnom pamćenju u usporedbi s osobama koje ne konzumiraju alkohol, konzumiraju vino ili druga alkoholna pića.” Dodala je da je očekivala da će ljubitelji vina pokazati bolje rezultate, prenosi The Sun.

Liječnik otkrio učinkoviti protuupalni napitak: Potrebna su vam samo dva sastojkaStudija Sveučilišta u Meksiku također je otkrila da je ključno konzumirati optimalnu količinu alkohola, jer previše ili premalo može negativno utjecati na performanse. Profesorica Cansino ističe da je optimalna količina alkohola za poboljšanje radne memorije za muškarce i žene bila 100 grama tjedno, što odgovara jednom piću dnevno.

To je otprilike jednako dvjema jedinicama alkohola ili jednoj pivi od 3,6 posto alkohola dnevno. Važno je napomenuti da prema preporukama NHS-a, ljudi ne bi trebali redovito konzumirati više od 14 jedinica alkohola tjedno, odnosno šest pića. Profesorica Cansino naglašava da samo umjerena konzumacija alkohola donosi koristi.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI