PERETE LI NAMIRNICE PRIJE KUHANJA? Stručnjaci kažu kako to nije pametno

Foto: Flickr

Iako mnogi prije kuhanja peru namirnice, stručnjaci tvrde kako to nije dobro raditi.

Postoji niz namirnica koje ne bi trebalo prati prije kuhanja. Na popisu su piletina, puretina, jaja i sirovo meso.

Iz Centra za kontrolu i prevenciju bolesti navode da pranje i ispiranje sirovog mesa, piletine, puretine i jaja može uzrokovati da se bakterije i klice rašire po sudoperu i drugim površinama u kuhinji.

Te klice potom mogu doći na drugu hranu što može izazvati pad imuniteta, i razbolijevanje.

Studije pokazuju da pranje mesa povećava šanse za unakrsnu kontaminaciju, pa valja biti oprezan.



Conor O’Flynn, operativni menadžer O’Flynn Medicala objašnjava da pranje jaja može aktivno pomoći u prijenosu štetnih bakterija poput salmonele s vanjske strane jaja na unutarnju stranu jaja.

Iz ministarstva poljoprivrede navode da jaja inače imaju prirodni zaštitni sloj koji ih štiti od bakterija, a koji se pranjem ubija, piše Best Life.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI