Ovo je osam ranih simptoma koji ukazuju na rak! Nemojte ih zanemariti

Tijelo vam na vrijeme šalje signale. Na vama je da ih pravilno protumačite. Dovoljno je da se za tegobe koje ne prolaze tjednima odmah javite liječniku. Maligne bolesti danas sve češće pogađaju i ljude mlađe i srednje životne dobi pa ako vam neobični simptomi traju, nemojte ih ignorirati jer mislite da ste “premladi” za ozbiljnu bolest, savjetuju liječnici.

1. Mršavljenje

Većina pacijenata oboljelih od raka nakon postavljene dijagnoze naknadno primjećuju da su drastično smršavjeli, ali nisu tome pridavali važnost. Gubitak do dva kilograma nije zabrinjavajući, ali sve više od toga, ako niste promijenili svoje prehrambene navike ili počeli vježbati razlog je za odlazak na pregled.

2. Umor

Ako svakodnevno osjećate manjak energije, teško ustajete iz kreveta i zaspite čim legnete, posjetite liječnika. Kronični umor najčešće je simptom preopterećenog imuniteta. Iako razlog ne mora biti maligni proces nego neka druga kronična bolest ili poremećaj hormona štitnjače, ako traje duže od tri tjedna, otiđite liječniku.Facebook Comments

loading...
Loading...
DIJELI