OVA BILJKA POMAŽE KOD SRČANIH TEGOBA: Napitak je jednostavno pripremiti

Foto: Pixabay

Glog (Crataegus) je brojan rod biljaka iz porodice ružovki koji obuhvaća 380 vrsta grmova i niskih stablašica, a mogu narasti i do 15 m.

Rastu samoniklo po rubovima šuma i polja, u nizinama i planinama. Plodovi su crvene bobice (gloginje) koje dozrijeva u rujnu ili listopadu. Jestivi su i od njih se obično radi pekmez i kompot. Ljekoviti su mu listovi, cvjetovi i plodovi bez peteljke.

U narodnoj se medicini smatra da glog regulira rad srca, a služi i za regulaciju krvnog tlaka, jer ne samo da može sniziti povišeni krvni tlak, nego i podići nizak tlak kada je srčani mišić oslabljen.


Blagotvorno djeluje kod oštećenog srčanog mišica u starosti, kod upale srčanog mišića, kod začepljenja krvnih žila te je dobar prirodni lijek protiv angine pectoris.

Ukratko, blagotvorno djeluje kod brojnih srčanih oboljenja. Glog isto tako ima pozitivan učinak na smirenje živčanog sustava.Stavite dvije čajne žličice osušenih cvjetova u šalicu kipuće vode. Poklopite i ostavite da odstoji desetak minuta. Procijedite i popijte do tri šalice dnevno.

Nakon tri tjedna napravite stanku od minimalno tjedan dana pa zatim možete nastaviti.

Napomena:

Nemojte konzumirati više od 1800 mg gloga dnevno jer se tad mogu pojaviti simptomi trovanja.

Ako pijete lijekove za srce, nastavite ih i dalje piti. Ovaj čaj nije lijek već pomoć koja nekome može olakšati tegobe, dok nekome ne mora pomoći.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI