ODLUČILI STE PRESTATI PUŠITI? Ovi koraci će vam u tome pomoći

Pixabay

Pušenje izaziva ovisnost i može imati štetne učinke na zdravlje.

Međutim, ima nade za one koji žele prestati zahvaljujući inovativnim aplikacijama i provjerenim strategijama suočavanja.

Evo na koje načine možete prestati pušiti.


Odredite datum prestanka pušenja i budite uporni

Neki pušači započinju odvikavanje određivanjem datuma za početak. Planiranje i organizacija je ključ kada su u pitanju velike promjene u životu. Pogledajte svoj kalendar i dobro razmislite kada bi bilo idealno vrijeme da donesete odluku da prestajete pušiti.Obratite pozornost na “okidače” koji vas tjeraju da poželite zapaliti cigaretu

Obično su to šalica kave, vožnja, odlazak na piće ili stres. Jednom kada shvatite koji su vaši okidači, možete naučiti kako ćete ih prevladati.

Budite pametniji od svoje ovisnosti

Pušenje nije samo “loša navika”, to je fizička ovisnost. Bitno je da znate koje učinke ima nikotin na mozak i da donesete konačnu odluku da prestajete pušiti.

Tražite pomoć

Razgovarajte sa svojim liječnikom, o tome koja vam se metoda sviđa. Uvijek postoje pomagala koja vam mogu pomoći poput žvakaćih guma, flastera, inhalatora ili lijekova na recept.

Možete podijeliti svoju odluku s nekim

Razmislite o tome da barem s jednim prijateljem, ili članom obitelji podijelite da ste odlučili prestati pušiti. Uvijek je lakše proći kroz ovaj mukotrpan put uz podršku bližnjih i voljenih ljudi koji vam mogu ukazati na pravi put čak i kada poželite na trenutke odustati.

Bacite pepeljare, upaljače…

Izbacite iz kuće sve što ima veze s pušenjem. Upaljače, pepeljare, čak i upaljač na upravljačkoj ploči u vašem automobilu. Operite odjeću i prekrivač ili dubinski očistite svoju kuću kako se više ne bi osjetio dim.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI