ODLIČNA KOMBINACIJA! Crno grožđe i luk unaprjeđuju zdravlje kardiovaskularnog sustava

Pixabay

Muče vas neke zdravstvene tegobe i htjeli biste uzeti nešto prirodno kako biste ublažili te tegobe?

Studija je pokazala da 54 posto odraslih nije svjesno da kombiniranje različitih namirnica može biti korisno za njihovo zdravlje. Ako želite sniziti krvni pritisak i spriječiti stvaranje krvnih ugrušaka, pomiješajte grožđe s lukom, piše portal Dnevno.

Crno grožđe, bogato moćnim antioksidansima – polifenolima, pomaže u prevenciji kardiovaskularnih bolesti, raka i neuroloških poremećaja, ali ako se jede s lukom, savjetuje poznati britanski nutricionist Rob Hobson, može spriječiti stvaranje krvnih ugrušaka i unaprijediti zdravlje kardiovaskularnog sustava.

“Često i ne znamo da hranom stvaramo povoljne sinergije za zdravlje. S biološke točke gledišta, tijelu su potrebne sinergije da bi pravilno funkcioniralo. Sinergija hrane je definirana načinom na koji određene namirnice i hranljive tvari koje sadrže rade zajedno kako bi pružile zdravstvene koristi veće od koristi jedne namirnice”, rekao je Hobson.

On redovno piše blog na svojoj web-stranici kako bi ljude obrazovao o vitaminima i drugim hranljivim tvarima.Istraživanje je pokazalo da 54 posto odraslih nije svjesno da kombiniranje različitih namirnica može biti od koristi za njihovo zdravlje, dok 31 posto nikada ne razmišlja o miješanju namirnica kako bi iz hrane dobili više. Međutim, 54 posto ispitanika u ovoj studiji smatra da njihovoj prehrani nedostaju ključni vitamini ili hranljivi sastojci.

Rezultati istraživanja salate od plavog sira i grožđa s crvenim lukom, pokazuju da štiti zdravlje srca, normalizira krvni pritisak i jača cirkulaciju.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI