NEVJEROJATNA STUDIJA: Kruh i tjestenina uopće nisu loši za zdravlje! Smanjuje se rizik od smrti

Pixabay

Temelj dobrog zdravlja jest kvalitetna prehrana, a iz te se kategorije nerijetko isključuju brza hrana, tijesto, slatkiši itd. Međutim, nedavno istraživanje pokazalo je da unošenje proteina iz biljne hrane, poput kruha ili tjestenina, smanjuje rizik od umiranja. Studija pokazuje da nam žudnja za ugljikohidratima zapravo čini dobro, javljaju strani mediji.

Sudionici ovog istraživanja dobivali su 15 posto svog dnevnog unosa energije iz proteina. Od toga 40 posto iz biljnih i 60 posto iz životinjskih proteina.

Otkriveno je da je konzumacija biljnih proteina povezana s manjim rizikom oboljevanja od kardiovaskularnih bolesti.

Štoviše, dokazano je da je mnogo zdravije jesti kruh, žitarice i tjestenine nego konzumirati meso i jaja.

Pokazalo se da je 24 posto niži rizik od smrti kod muškaraca i 21 posto kod žena ako se zamijeni konzumiranje jaja s hranom koja sadrži biljne proteine. Kada su zamijenili meso, rizik je pao na 13 posto kod muškaraca i 15 posto kod žena.



Tim koji stoji iza ovog istraživanja kaže da njihovi nalazi dokazuju da promjena prehrane pojedinca može utjecati na zdravlje i životni vijek.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI