Neredovita menstruacija, policistični jajnici, probavne tegobe… Ovaj začin mogao bi vas spasiti!

Cimet često koonzumiramo samo kao dodatak jelima, no on uvelike može pridonijeti našem zdravlju. Nova istraživanja dovode do saznanja da taj mirisni začin isto tako može pomoći ženama s neredovnom menstruacijom ili ako imaju problema sa začećem.

Mala studija sprovedena na Sveučilištu Columbia u New Yorku dolazi do zaključka da su žene s policističnim jajnicima, koje su uzimale ovaj začin svaki dan, uravnotežile menstrualni ciklus u roku od šest mjeseci, za razliku od onih koje su uzimale placebo. Neke od njih su i ostale trudne u tom periodu!

“Znanstvenici već duže vrijeme pokušavaju otkriti homeopatski ili prirodni lijek za sindrom policističnih jajnika”, izjavio je autor istraživanja dr. Daniel Cort i dodao: “Ovim smo istraživanjem otkrili da jedan, naizgled običan začin, može biti spas za žene koje pate od sindroma policističnih jajnika”.

Procjenjuje se da u svijetu pet do deset posto žena ima sindrom policističnih jajnika. U Americi se procjenjuje da ih je pet milijuna. Simptomi tog sindroma jesu neredovna menstruacija, neplodnost, akne i rast dlaka po licu.

Znanstvenici smatraju da cimet, osim na policistične jajnike, može utjecati na organizam tako što će poboljšati sposobnost tijela za procesuiranje glukoze i inzulina.U Kini, Japanu i zemljama Dalekog istoka, ženama koje ne mogu zanijeti poslužuje se cimet u prahu, u pola čajne žlice meda, te se stavlja na žvakaću gumu, kako bi prah po malo tijekom dana ulazilo u organizam.

Ako vam se to ne sviđa, jednostavno namažite desni ovom smjesom nekoliko puta dnevno.

Facebook Comments

loading...
Loading...
DIJELI