NEMA ŠANSE DA POGODITE! Evo što će vam se dogoditi ako svako jutro pojedete dva jajeta

Screenshot

Dugo se vjerovalo kako je jedenje jaja štetno za zdravlje, jer su neke studije ukazivale na to da je jaja sadrže visoku razinu kolesterola, no nakon nekog vremena dokazano je da kolesterol kojega sadržavaju jaja ne utječe štetno na zdravlje.

Naime, jaja obiluju vitaminima, A, D i E, B12, uz to, u njima se nalaze minerali poput joda, cinka, željela i kalcija, a sadrže i niz drugih sastojaka i dobrobiti radi kojih se preporuča da svako jutro doručkujete dva jaja.

Holin kojega je moguće pronaći u žumanjku, ključna je aminokiselina za prijenos malih nervnim impulsa koji pomaži pri pamćenju detalja.

Istraživanja su pokazala da dovoljna količina holina u prehrani poboljšava pamčenje i sposobnost da brzo odgovarama. Također, istraživanja su pokazala da su jaja bogata luteinom. Radi se o vitaminu koji održava vid oštrim i čistim, lutein je smješten u zjenicama i štiti mrežnicu od sunca, te smanjuje rizik od katarakte.

Vitamin D regulira nivo kalcija i fosfora u krvi, a konzumacija jaja pomaže tijelu u apsorpciji kalcija koji ojačava kosti te štiti od osteoporoze. Vitamin B iz jaja pomaže stvaranju aminokiselina koje su korisne za zdravlje kože, kose i jetre, a istraživači iz kanade otkrili su kako redovna konzumacija jaja smanjuje rizik od kardiovaskularnih bolesti.Facebook Comments

loading...
Loading...
DIJELI