Ne trošite novac bespotrebno, napravite vlažne maramice

Vlažne maramice su prijeko potrebna stvar koju je poprilično skupo kupovati svaki dan. Provjerite kako ih možete napraviti sami.

Vlažne maramice mnogima su “pravo otkriće”, a rabe ih za čišćenje, brisanje lica, kao zamjenu za toaletni papir, za osvježavanje u vrućim ljetnim mjesecima i sl. No, jeste li se ikada zapitali što sve sadrže te mogu li utjecati na zdravlje ako se njima koristimo gotovo svakodnevno?

Neke vlažne maramice mogu sadržavati toksične sastojke. Stoga je važno čitati deklaraciju. Izvješće Reutersa navodi da vlažne maramice mogu izazvati osip, koji može biti vrlo bolan. Neke maramice sadrže MCI (metilkloroizotiazolinon) koji može uzrokovati iritacije kože.

Nadalje, one šire bakterije po površinama. Ako ste “pokupili” bakterije vlažnim maramicama na jednoj površini te brišete drugu, lako ćete ih prenijeti.

Stoga napravite vlastite!

Potrebno vam je:2 decilitra vode

2 žličice dječje kupke

2 žličice baby ulja

1 rola papirnih ubrusa

Rolu ubrusa presjecite na pola, a u čaši pomješajte vodu, kupku i ulje i to sve dobro promješajte. Zatim u veću posudu stavite pola role ubrusa i ulijte pripremljenu tekućinu. Ostavite to poklopljeno desetak minuta dok se sva tekućina ne upije.

Nakon toga pažljivo izvucite kartonsku rolu iz sredine. Time povlačite i prvu maramicu, a ostale će krenuti za njom. Ovakve vlažne maramice držane u posudi mogu da vam trajati tjedan dana.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI