NE ČINITE UOBIČAJENU POGREŠKU NAKON TUŠIRANJA! Ovo morate učiniti unutar tri minute

Foto: Pixabay

Tuširanje je postupak pranja tijela korištenjem tuša koji se obično sastoji od mlaza vode koji teče iz izvora koji je postavljen iznad glave osobe koja se tušira. To se obično radi kako bi se uklonila prljavština, znoj i druge tjelesne nečistoće, kao i kako bi se osvježio i očistio kožu.

Tijekom tuširanja, osoba može koristiti sapun, gelove za tuširanje i šampone za čišćenje i njegu kose, a voda se obično zagrijava kako bi se pružio ugodan osjećaj topline tijekom pranja. Tuširanje se često smatra bržom i učinkovitijom alternativom kupanju jer se može obaviti u relativno kratkom vremenskom razdoblju, što ga čini popularnim izborom za svakodnevnu higijenu.

Prema tome, tuširanje utječe na zdravlje kože koja, kao što znate, zahtijeva pravilnu njegu. Zato je vrlo važno pronaći rutinu koja će odgovarati vašem tijelu.

Redovito čišćenje i hidratacija samo su jedan od načina da se brinete o sebi.

No ako imate drugih problema s kožom, vaši svakodnevni rituali možda ju uništavaju, a da toga niste ni svjesni.Mnoge žene nakon tuširanja naprave jednu pogrešku i tako ne postižu puni učinak.

Naime, predugo čekaju na nanošenje hidratantne kreme ili ju uopće ne nanose. Nakon tuširanja pore se šire zbog pare i topline u kupaonici.

“Važno je zadržati tu vodu u tijelu nanošenjem hidratantne kreme tri minute nakon tuširanja”, kaže dermatologinja Cynthia Bailey.

Ako čekate dulje od tri minute, koža će izgubiti vlažnost.

Stoga uvijek držite bočicu hidratantne kreme u kupaonici i nanesite je nakon tuširanja kako biste imali zdravu i hidratiziranu kožu.

Zašto vam treba krema?

Hidratantna krema je kozmetički proizvod koji se koristi za hidrataciju kože, odnosno za održavanje vlage u koži. Koža se prirodno suši i gubi vlagu kroz procese kao što su isparavanje i osjetljivost na suhi zrak. Pomaže u sprječavanju gubitka vlage iz kože, zadržavajući vodu unutar kože i stvarajući barijeru koja sprječava gubitak vlage izvan kože.

Hidratantne kreme mogu sadržavati različite sastojke koji pomažu u održavanju vlage u koži, poput hijaluronske kiseline, glicerina, ureje, pantenola, aloe vere i dr.

Obično se nanose na čistu kožu lica ili tijela nakon tuširanja ili pranja kako bi se povećala hidratacija i spriječilo isušivanje kože. One mogu biti dostupne u različitim teksturama, od laganih losiona do bogatih krema, ovisno o potrebama kože.

Redovna uporaba hidratantne kreme može poboljšati izgled kože, učiniti ju mekšom, glatkom i hidratiziranom te spriječiti suhoću i iritacije kože.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI