NARODNI PRIPRAVAK ZA SPREČAVANJE KORONARNE BOLESTI: Navodno pomaže i kod oporavka nakon srčanog udara

Foto: Pixabay

Srčani udar ili infarkt miokarda jest oštećenje i odumiranje (infarkt) stanica srčanog mišića (miokard) koje nastaje kada dođe do smanjenja ili potpunog prekida dotoka krvi u srčani mišić. Glavni je uzrok ateroskleroza arterija koje opskrbljuju srčani mišić kisikom i hranjivim tvarima, tj. bolest koronarnih arterija, objavilo je Dnevno.hr.

Koronarna bolest može napredovati polagano, s postupnom pojavom sve težih simptoma koji na kraju dovode do infarkta ili mogu nastupiti iznenadno, s rupturom aterosklerotskog plaka i potpunim začepljenjem arterije.

Čimbenici rizika za nastanak koronarne bolesti uključuju česte kronične bolesti kao što su arterijska hipertenzija, povišene razine kolesterola i triglicerida, dijabetes, pušenje, pretjerana konzumacija alkohola i pretilost. Koronarna je bolest u današnje doba sve učestalija te predstavlja značajan javnozdravstveni problem.

Američki travar Richard Schulze napisao je recept za one koji su pretrpjeli infarkt. Tvrdi da je to “pojačana formula” koja će im pomoći da se bolje osjećaju, a može pomoći i kao sredstvo za sprječavanje te bolesti.

Sastojci:240 ml sirupa gloga (Crataegus)

30 ml tinkture žutog srčanika (Gentiana lutea)

30 ml tinkture korijena đumbira

30 ml tinkture kaktusa vrste Selenicereus grandiflora

30 ml tinkture mljevene crvene paprike

Priprema:

Bocu od ½ l napunite glogovim sirupom do pola. U odvojenoj posudi izmiješajte tinkture te ih dodajte sirupu i dobro promiješajte.

Pijte po jednu žlicu tri do osam puta dnevno.

Napomena: Narodni pripravci nisu lijekovi, nego služe za eventualno ublažavanje tegoba. Za sve probleme koje imate sa zdravljem svakako se obratite svojem liječniku.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI