MUČI VAS NEUGODAN MIRIS ISPOD PAZUHA: Saznajte koja vam sredstva mogu pomoći

Tijekom ljetnih mjeseci više se znojimo, a pretjerano znojenje ispod pazuha te izazivanje neugodnog mirisa neke dovode do ludila jer ga se ne mogu riješiti, a dezodoransi rade više štete nego koristi.

U nastavku pročitajte 4 prirodna sredstva protiv znojenja koja će vam pomoći u rješavanju neugodnog mirisa.

Jabučni ocat


Jabučni ocat djeluje kao prirodni dezodorans, a dovoljno je da jednom dnevno njime prebrišeš pazuhe. Suhu blazinicu natopi mješavinom jabučnog octa i vode u omjeru 2:1 te prebriši one dijelove tijela na kojima se učestalo i jako znojiš. Napravi to svaku večer prije spavanja.

Soda bikarbonaMožeš je kupiti u bilo kojem dućanu za nekoliko kuna. Kako su pakiranja u malenim posudicama ovo je praktično rješenje protiv znojenja i neugodnog mirisa znoja. Dodaj prstohvat sode bikarbone u malo vode ili na vlažne prste i nanesi ispod pazuha. Istrljaj kožu, ostavi da se osuši te suhom papirnatom maramicom ukloni ostatak praha.

Limun

Limun izreži na pola i polovicom istrljaj pazuhe. Ostavi da djeluje 15 do 30 minuta te isperi kožu hladnijom vodom.

Crni čaj

Tanin sadrži kiselinu koja djeluje kao prirodni antiperspirant te time utječe na žlijezde i smanjuje pretjerano znojenje. Zakuhaj pola šalice vode te u nju umoči crni čaj. Vrećicu izvadi nakon minute i odloži na tanjurić da se rashladi. Staviti vrećicu ispod pazuha ostavi da djeluje 5 minuta.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI