Muče vas želudac, nadutost i žgaravica? Ovaj idealan pripravak pomaže probavi

pixabay,.com

Uljni macerat stolisnika u sto posto hladno prešanom ulju jezgre marelice i oraha spriječit će nastanak gastritisa i blagotvorno će djelovati na brojne druge želučane tegobe: mučninu i povraćanje, štucanje, podrigivanje, žgaravicu, nadutost…

Zašto radimo Macerat br. 10? Zato, što nas često muči želudac.

Gubitak teka, mučnina i povraćanje, štucanje, podrigivanje, žgaravica, nadutost, neugodan zadah, bol, poremećaj stolice, žutica, oteklina želuca, sve su to simptomi i znakovi bolesti probavnog sustava. Žgaravica (neugodna ili žareća bol iza prsne kosti koja se može proširiti na grlo ili leđa) je glavni simptom gastroezofagealne refluksne bolesti (GERB-a). Kada uživamo u obroku a pritom se javlja otežano gutanje, žgaravica koje se obično javlja 30 minuta nakon obroka, regrutacije kiseline i podrigivanje, jasno je da patimo od GERB-a.

Osim GERB-a, među najčešće bolesti probavnog sustava spada i gastritis. Gastritis je upala želučane sluznice koja može biti akutna ili kronična. Hrana, lužine, kiseline, kava, prevruća ili prehladna jela, vrlo paprena jela, velika količina hrane i slično, su uzroci akutnog gastritisa. Akutni gastritis nastaje i kao popratna bolest u tijeku drugih zaraza, kao npr. zarazne bolesti jetre. Salmonele, koliformni bacili, stafilokok i virusi često uzrokuju akutni gastritis pod slikom trovanja hranom.

Blagotvorni učinci orahova ulja

Uzroci kroničnog gastritisa su najčešće dugotrajni nadražaj hranom koja je slabo sažvakana, jela s oštrim začinima, prevruća ili prehladna jela, nikotin, alkohol, bakterija Helicobacter pylori. Ta bakterija često nam zadaje probleme, a zaslužna je za nastanak ulkusa i gastritisa. Upravo zato smo izradu ovog macerata započeli s hladno prešanim uljem jezgre oraha. Puno puta smo već pisali o orahovom ulju u funkciji povećanja kognitivnih sposobnosti, pamćenja, učenja, ublažavanja stresnih psihičkih stanja i sl. U ovom slučaju želimo Vas podsjetiti na važan sastojak orahovog ulja, a to je elegična kiselina, spoj prisutan u ulju oraha koja ima izraziti anti age učinak, ali posjeduje i značajna antiseptička svojstva jer u organizmu pospješuje nestanak virusnih, bakterijskih i gljivičnih infekcija. Osim toga ulje oraha je i dobar izvor joda, a on je pak prirodni antiseptik koji će nam pomoći u borbi protiv sveprisutne Candide albicans i već spomenute Helicobacter pylori.Ljekovita svojstva ulja jezgre marelice

Ulje jezgre marelice smo već puno puta hvalili kao nenadmašno kozmetičko ulje. Kad smo pisali o maceratu br. 2 naglasili smo da ono može biti i dobro prehrambeno ulje čije korištenje smanjuje rizik od nastanka infarkta miokarda jer povećava sposobnost vazodilatacije krvnih žila povećanjem proizvodnje molekule dušikovog oksida. Kako smo već napomenuli, gastritis je upala želučane sluznice, a da bismo ju spriječili u ovom maceratu ulje jezgre marelice koristimo kao dobar izvor protuupalnih višestruko nezasićenih masnih kiselina.

Stolisnik je cijenjena ljekovita biljka koja umiruje nervozu želuca i crijeva te stimulira njihov rad. Također, povoljno djeluje na rad jetre, slezene i žučnog mjehura. Vrlo je učinkovit za sprječavanje grčeva želuca i crijeva, a pomaže i kod nadutosti. Stolisnik ima snažna protuupalna svojstva te je odlična pomoć kod upala.

Sinergija hladno prešanih ulja i ljekovitog bilja uvijek daje najbolje rezultate, a da biste pomogli svom želucu uzmite macerat br. 10.

Za sva pitanja u vezi Matičnjakovih Esentia macerata nazovite na broj telefona 091 444 0712 ili se javite na Matičnjakovo maloprodajno mjesto u Avenue Mallu, u prizemlju, Zagreb.

Facebook Comments

loading...
Loading...
DIJELI