MS pilates započinje i u Zagrebu

Inače Udruga MS tim Hrvatska za oboljeli provodi i tradicionalno druženje na Bundeku MS walk kada tisuće oboljelih šeta uz jezero Bundek i na taj način upozorava javnost na probleme oboljelih.

Projekt MS pilates odnosno pilates program osmišljen za oboljele s multiplom sklerozom čiji autor je Udruga oboljelih od multiple skleroze MS tim Hrvatska započinje u Zagrebu sutra u 18 sati u studiju SIXTH SENSE PILATES U Vukovarskoj 43 A/1.

Zanimljivo je kako se radi o jedinstvenom programu i niti jedan sličan u svijetu se ne provodi na ovaj način jer su ga osmislili i oblikovali oboljeli te ga prilagodili potrebama i specifičnostima svoje bolesti. Projekt se razvijao i testno provodio u Vinkovcima dvije godine i sada se kreće u edukaciju oboljelih i prezentiranje projekta u cijeloj Hrvatskoj.

Znanstvenici su dokazali kako vježbanje utječe na oboljele od multiple skleroze na način da oboljeli manje osjećaju kronični umor, a poboljšava im se koncentracija kao i ravnoteža. Također kod onih koji redovito vježbaju nema depresije koja je česta nuspojava ove bolesti od koje u Hrvatskoj boluje preko 6000 osoba.

Inače Udruga MS tim Hrvatska za oboljeli provodi i tradicionalno druženje na Bundeku MS walk kada tisuće oboljelih šeta uz jezero Bundek i na taj način upozorava javnost na probleme oboljelih. Uz to u tijeku su i predavanja po cijelog Hrvatskoj MS tak kojima se oboljeli educiraju i upoznaju sa najnovijim istraživanjima i saznanjima o svojoj bolesti od koje u svijetU boluje preko 2,5 milijuna ljudi, a lijeka za ovu progresivnu autoimunu bolest još uvijek nema.

Facebook Commentsloading...
Loading...
DIJELI